Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kreikassa järisi Pargan lähellä, tiedossa ei henkilövahinkoja

Luoteis-Kreikassa tapahtui varhain lauantaina maanjäristys, joka vaurioitti rakennuksia. Järistyksen ei kuitenkaan tiedetä aiheuttaneen henkilövahinkoja.

Järistys iski aamuyöllä paikallista aikaa, ja sen voimakkuudeksi mitattiin 5,6. Keskus oli Pargan kaupungin lähellä noin 300 kilometrin päässä Ateenasta. Pargassa on noin 2 500 asukasta.

Joitakin huonokuntoisia hylättyjä rakennuksia romahti ja jotkin toiset talot vaurioituvat pahoin, kertoo paikallinen viranomainen. Järistyksen aiheuttamat maanvyöryt vaurioittivat alueen teitä.

Kreikka sijaitsee alueella, jossa maa järisee säännöllisesti. Järistyksistä koituu kuitenkin vain harvoin henkilövahinkoja.

Vuonna 2017 Kosin saarta vavistutti järistys, jossa kuoli kaksi ihmistä. Järistyksen voimakkuus oli 6,7. Ateenaan ja sen lähistölle vuonna 1999 iskeneessä järistyksessä kuoli 143 ihmistä. Tuolloin voimakkuudeksi mitattiin 5,9.