Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Yliopistojen opiskelijavalinnat toteutetaan aiempien suunnitelmien mukaisesti

Yliopistojen opiskelijavalinnat toteutetaan keväällä aiempien suunnitelmien mukaisesti, kertoo Suomen yliopistojen rehtorineuvosto (Unifi). Neuvosto sanoo varmistavansa valintaprosessille riittävät resurssit.

Jos opiskelijavalintojen toteuttaminen vaarantuu epidemian vuoksi, yliopistot aikovat turvata opiskelijavalinnat yliopistojen välisellä yhteistyöllä. Neuvosto aikoo myös tehdä tiivistä yhteistyötä opetus- ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen ja ammattikorkeakoulujen kanssa.

– Valmistaudumme tuleviin valintakokeisiin huomioimalla valtioneuvoston linjaukset ja viranomaisten suositukset. Tulemme kiinnittämään erityistä huomiota valintakokeisiin osallistuvien ja kokeita järjestävän henkilöstön terveyden turvaamiseen valintakoetilanteissa, Unifin Petri Suomala linjaa tiedotteessa.

Hakijoita pyydetään ensisijaisesti olemaan yhteydessä yliopistojen hakijapalveluihin kaikissa opiskelijavalintaan ja yliopistoon hakemiseen liittyvissä kysymyksissä.