Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsalaislehti: Nuorin koronapotilas tehohoidossa 27-vuotias – Tukholman alueella varaudutaan "valtavaan" koronaepidemiaan

Ruotsissa sairaalahoitoon joutuneista koronapotilaista 28:aa on hoidettu tehohoidossa, kertoo Dagens Nyheter -lehti. Nuorin tehohoitopotilas on lehden tutkimien tilastojen mukaan 27-vuotias.

Tehohoidettavien keski-ikä on Ruotsissa ollut tähän mennessä 66 vuotta. Neljä viidestä tehohoitoon joutuneesta potilaasta on tai on ollut miehiä.

Ruotsissa koronatapaukset keskittyvät tällä hetkellä voimakkaasti Tukholman lääniin. Siellä sairaalahoidossa olevista 80 koronapotilaasta 11 on tehohoidossa.

Pääkaupunki ja lähialue ovat arviolta viikkoja edellä muuta Ruotsia koronatilanteessa ja alueella varustaudutaan koronaepidemian paisumiseen entisestään. Muun muassa suunniteltuja leikkauksia on lykätty ja tehohoidon paikkoja ollaan valmiudessa lisäämään.

Absolut tekee käsidesiä

Tukholman kriisiryhmä oli koolla eilen illalla. Tukholman viranomaisten mukaan koronatapauksia on havaittu myös vanhainkodeissa ja muissa palvelulaitoksissa.

– Meillä on edessämme suurin haaste modernina aikana. Tukholma ei ole koskaan aiemmin kohdannut mitään vastaavaa, arvioi pormestari Anna König Jerlmyr Ruotsin telev isiolle .

Karoliininen instituutti ennusti eilen, että koronapotilaiden määrä Ruotsissa lisääntyy rajusti ensi viikonlopun aikana. Toistaiseksi tauti on keskittynyt juuri Tukholman seudulle.

Puolustusvoimat ilmoitti eilen perustavansa kenttäsairaalan Tukholman lähelle Uppsalaan, jotta sairaanhoidolle saadaan lisää kapasiteettia. Vodkastaan tunnettu ruotsalaisyhtiö Absolut on puolestaan ryhtynyt tuottamaan juomien lisäksi myös käsidesiä, josta alkaa olla Ruotsissa puute. Joissain sairaaloissa on jopa raportoitu käsidesivarkauksia.

Italia pidentämässä tiukkoja liikkumisrajoituksia

Italian liikkumisrajoituksia pidennetään alkuperäisestä, kertoo pääministeri Giuseppe Conte. Hänen mukaansa rajoitukset ovat toimineet ja estäneet järjestelmän täydellisen romahduksen.

Conte kertoi asiasta Corriere della Sera -sanomalehdelle. Alun perin koko maahan julistettujen rajoitusten piti kestää 25. maaliskuuta asti, mutta nyt niitä jatketaan ainakin huhtikuun 3. päivään asti.

Italian koronavirustartunnat ovat jatkaneet kasvuaan. Conte kuitenkin toivoo tautihuipun olevan pian käsillä, mutta varoittaa, että paluu normaaliin kestää vielä paljon pidempään.

Italia kertoi eilen, että 475 ihmistä on kuollut päivän aikana koronavirukseen. Tämä on toistaiseksi korkein virallinen luku missään maassa yhdessä päivässä. Yhteensä kuolleita on Italiassa jo liki 3 000.

Myös Ranskassa kansanterveyslaitoksen johtaja ennustaa, että maan tiukkoja ulkonaliikkumisrajoituksia joudutaan jatkamaan alkuperäisestä kahdesta viikosta mahdollisesti neljään viikkoon.

Saksassa vahvistettujen koronatartuntojen määrä on noussut 11 000:een. Tartuntojen määrä nousi 2 800 tapauksella yhden vuorokauden aikana.

Saksassa on toistaiseksi kuollut koronaan parikymmentä ihmistä. Liittokansleri Angela Merkel varoitti eilen kansalaisia harvinaisessa tv-puheessa, että epidemia on Saksan sodanjälkeisen historian suurin haaste.

Saksan vahvistettujen koronatapausten määrä nousi rajusti

Saksassa vahvistettujen koronatartuntojen määrä on noussut 11 000:een. Tartuntojen määrä nousi 2 800 tapauksella yhden vuorokauden aikana.

Saksassa on toistaiseksi kuollut koronaan parikymmentä ihmistä. Liittokansleri Angela Merkel varoitti eilen kansalaisia harvinaisessa tv-puheessa, että epidemia on Saksan sodanjälkeisen historian suurin haaste.

Portugali julisti poikkeustilan taistelussa koronavirusta vastaan

Portugali on julistanut kansallisen poikkeustilan 15 päiväksi hillitäkseen koronaviruksen leviämistä. Poikkeustilan takia hallituksen on helpompaa rajoittaa ihmisten liikkumista.

Maan presidentti Marcelo Rebelo de Sousa kuvaili päätöstä poikkeukselliseksi ja sanoi, että sillä ei yritetä häiritä demokratiaa.

Portugalissa vallitsi 1970-luvulle saakka diktatuuri, jonka jälkeen se palasi demokraattiseen järjestelmään. Kyseessä on ensimmäinen poikkeustila sitten diktatuurin päättymisen.

Valko-Venäjän presidentti kutsui koronaa psykoosiksi, ehdottaa ratkaisuksi pellolla työskentelyä

Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukashenko kutsuu maailman koronaviruspandemiaa "psykoosiksi".

Lukashenkon mukaan "psykoosi" hyödyttää toisia ja vahingoittaa toisia. Hänen mukaansa viruksesta aiheutuva paniikki on vaarallisempi kuin virus itsessään.

Aiemmin Lukashenko on ehdottanut avuksi koronavirukseen työskentelyä maalla. Presidentin mukaan "traktori ja pellot parantavat kaikki".

Lukashenkon mukaan Valko-Venäjälle ei aiota asettaa liikkumisrajoituksia toisin kuin monissa muissa Euroopan maissa. Sen sijaan maa aikoo testata kaikki, jotka ovat olleet kontaktissa viruksen saaneen ihmisen kanssa.

Suljettu ja itsevaltaisesti johdettu Valko-Venäjä on vahvistanut 51 koronavirustartuntaa.