Ylioppilaskokelaat puurtavat tänään äidinkielen kirjoitustaidon parissa

Äidinkielen lukutaidon koe oli ohjelmassa tiistaina. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA
STT

STT

Kevään ylioppilaskokeista tänään vuorossa ovat äidinkielen kirjoitustaidon kokeet. Äidinkielen kokeessa kielenä voi olla suomi tai ruotsi.

Äidinkielen lukutaidon koe on jo ohi, sillä se korkkasi koekevään tiistaina. Tuolloin suoritettiin myös suomi tai ruotsi toisena kielenä -kokeet.

Perjantaina kielikokeet jatkuvat, kun edessä on useiden vieraiden kielien lyhyen oppimäärän kokeita.

Kevään kirjoitukset päättyvät 26. maaliskuuta. Tuolloin abiturienttien osaamista testataan niin psykologiassa, filosofiassa, historiassa kuin biologiassa.

Ylioppilastutkintoon on ilmoittautunut kaikkiaan noin 43 000 kokelasta, mikä on noin 3 000 enemmän kuin viime keväänä. Ylioppilastutkinnon kokeita järjestetään eri puolilla Suomea noin 400 lukiossa ja niiden eri toimipisteissä.

Uuden ylioppilastutkintolain voimaantulon myötä uusimismahdollisuuksia on nyt aiempaa enemmän. Kaikkien kokelaiden on mahdollista uusia hyväksyttyjä kokeitaan rajoituksetta. Kokelaat, joilla tutkinnon suorittaminen on kesken, voivat uusia hylätyn kokeen kolme kertaa hylätyn arvosanan saamista seuraavina kolmena tutkintokertana.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut