Koronaviruspelko ei ole matkanjärjestäjien mukaan syönyt suomalaisten matkustushaluja

Ulkoministeriö kehotti eilen välttämään tarpeetonta matkustamista koko Italiaan. AFP / LEHTIKUVA
STT

STT

Koronavirustilanne tai Suomen ulkoministeriön Italiaa koskeva matkustustiedote ei ole toistaiseksi vaikuttanut merkittävästi suomalaisten matkanjärjestäjien toimintaan. Ulkoministeriö kehotti eilen välttämään tarpeetonta matkustamista koko Italiaan.

Tjäreborgin tai TUI n kautta Italiassa ei ole tällä hetkellä suomalaismatkustajia. Aurinkomatkoilla on tällä hetkellä muutamia suomalaismatkaajia Roomassa. Matkaajat pyritään kotiuttamaan Finnairin kolmella viimeisellä lennolla ennen torstaita.

– Heitä kontaktoidaan asiakaspalvelusta käsin, kertoo Finnairin viestintäpäällikkö Manti Väätäinen-Pereira, joka vastaa myös Aurinkomatkojen viestinnästä.

Useimmilla matkanjärjestäjillä matkustuskausi Italiaan on vasta edessäpäin.

– Meillä pääkohteet ovat Sisilia ja Sardinia, ne ovat kesäkohteita, eivätkä ole vielä auki, toteaa STT:lle TUIn viestintäpäällikkö Laura Aaltonen.

Aaltosen mukaan Italiaan kesäkaudeksi jo varattua matkaa ei ainakaan vielä voi koronavirustilanteen takia perua.

– Nyt katsellaan siihen asti, jos matkustusmääräys silloin on vielä sama, niin silloin totta kai matkan pystyy perumaan.

"Huoli näyttää koskevan lähiviikkoja"

Matkanjärjestäjien mukaan koronavirustilanne ei ole ainakaan toistaiseksi romahduttanut suomalaisten matkustusintoa. Esimerkiksi Aurinkomatkoille on Väätäinen-Pereiran mukaan tullut maaliskuussa hyvin varauksia – tosin muihin kohteisiin kuin Italiaan.

– Matkoja on varattu, mutta totta kai on hiljaisempaa kuin vuosi sitten tähän samaan aikaan, toteaa puolestaan TUIn Aaltonen.

Tjäreborgin viestintäpäällikkö Amanda Alinikulan mukaan koronavirustilanne näkyy esimerkiksi siinä, että matkoja koskevia tiedusteluja tulee tavallista enemmän.

– Toki ihmisillä on huoli, mutta näkisin, että suomalaiset osaavat mukautua muutostilanteisiin. Huoli näyttää koskevan lähiviikkoja, ja paljon tulee kysymyksiä esimerkiksi matkojen peruutus- ja muutosehdoista.

Matkojen peruutuksia ei ole matkanjärjestäjien mukaan tehty merkittävästi normaalia enempää.

Ainakin osa matkanjärjestäjistä on reagoinut koronavirustilanteeseen helpottamalla matkojen muutos- ja peruutusehtoja. Esimerkiksi Tjäreborg tarjoaa 8.3.–31.10 varattuihin pakettimatkoihin maksuttoman lisäturvan, joka oikeuttaa muuttamaan matkaa tai peruuttamaan sen normaalia helpommin. Myös Apollomatkat kertoo tarjoavansa maksuttoman muutosmahdollisuuden kaikkiin maaliskuun aikana varattuihin lomiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut