UM: Ei vielä tiedossa, salliiko Italia karanteenialueen matkailijoiden palata kotimaihinsa

Finnair kertoi perjantaina peruuttavansa useita lentoja Eurooppaan, mutta uusista muutoksista ei ole päätetty Italian suurkaranteeni-ilmoituksen jälkeen. -Koivisto. Antti Aimo-Koivisto. / LEHTIKUVA
STT

STT

Suomen ulkoministeriön mukaan ei ole toistaiseksi tiedossa, salliiko Italia karanteenialueella olevien matkailijoiden poistua ja palata kotimaihinsa. Ministeriö ei sunnuntaina kommentoinut sitä, olisiko Suomi suunnittelemassa matkailijoidensa kotiuttamista karanteenialueelta.

Italian hallitus päätti asettaa miljoonia ihmisiä karanteeniin maan pohjoisosissa koronaviruksen vuoksi. Eristystoimien kohteena on noin neljännes Italian väestöstä.

Suomen ulkoministeriö kehottaa Italiaan matkanneita suomalaisia seuraamaan ja noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita. Ministeriö on lähettänyt tätä koskevan viestin liki 900 suomalaiselle, jotka ovat tehneet matkustusilmoituksen Italiaan. Italiassa on ulkoministeriön arvion mukaan noin 4 000 suomalaista, mutta tarkkaa tietoa maassa olevien suomalaisten määrästä ei ole.

Matkustusilmoituksen tehneille suomalaisille lähteneessä viestissä kerrottiin lisäksi, mille Italian 15 alueelle tulee käyttöön laajoja, liikkumista rajoittavia karanteenitoimia.

Suomen Rooman-suurlähetystö on sekin tiedottanut karanteenin tilanteesta sosiaalisessa mediassa.

Ulkoministeriöstä kerrottiin sunnuntaina päivällä, että ministeriö päivittää Italian matkustustiedotetta tilanteen ja rajoitusten varmistuttua.

Italian hallitus asetti liikkumisrajoituksia Lombardian, Modenan, Parman, Piacenzan, Reggio Emilian, Riminin, Pesaro-Urbinon, Venetsian, Padovan, Trevison, Astin, Alessandrian, Novaran, Verbano Cusio Ossolan ja Vercellin alueille.

Finnairilta ei vielä uusia peruutuksia

Finnair ei ole ainakaan toistaiseksi päättänyt uusista muutoksista Italian-lentovuoroihinsa, kertoi Finnairin mediasuhteista vastaava johtaja Päivyt Tallqvist STT:lle sunnuntaiaamuna.

Italian hallitus on päättänyt asettaa miljoonia ihmisiä karanteeniin maan pohjoisosissa. Eristystoimien kohteena on noin neljännes Italian väestöstä.

Finnairilla on päivittäin 1–2 suoraa lentovuoroa Rooman ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä. Rooma ei sijaitse karanteenialueella, eikä muutoksista Finnairin Rooman-lentoihin ole Tallqvistin mukaan tehty päätöksiä.

Finnairilla on lentoreitti myös Milanoon. Lentoyhtiö ilmoitti maaliskuun alussa, että se peruuttaa Milanon-lentonsa ajalta 9.3.–7.4. Italiassa levinneen koronaviruksen vuoksi. Milano sijaitsee nyt julistetulla karanteenialueella.

Perjantaina Finnair tiedotti, että se peruuttaa yhteensä liki 200 Euroopan ja kotimaan lentoaan ajalta 20.–28.3. Syynä päätöksen oli yhtiön mukaan se, että matkustajamäärä tietyillä lennoilla on koronaviruksen aiheuttaman tilanteen takia hyvin vähäinen. Lista perutuista lennoista löytyy täältä .

– Asiakkaamme ovat siirtäneet matkojaan koronavirustilanteen vuoksi ja tilanne on vaikuttanut yleisesti lentojen varaustilanteeseen, Finnair kertoi tiedotteessaan.

Aiemmin tällä viikolla Finnair ilmoitti, että maaliskuulle varatut lennot voi siirtää maksutta. Lentojen ajankohtaa voi siirtää kesäkuun loppuun asti.

Finnair on kertonut aloittavansa yt-neuvottelut määräaikaisista lomautuksista, jotka koskevat yhtiön koko Suomessa työskentelevää henkilöstöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut