Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Itsenäisten pk-yritysten osuus tavara- ja palveluviennistä oletettua pienempi

STT

STT

Itsenäisten pk-yritysten osuus sekä tavaraviennistä että palvelujen viennistä on pienempi kuin aiempien tutkimustulosten perusteella olisi voinut olettaa, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö.

Itsenäisten pk-yritysten osuus jää tuoreen tutkimuksen mukaan tavaraviennistä noin seitsemään prosenttiin ja palveluviennistä kahteen prosenttiin, kun otetaan huomioon kuuluminen kotimaisiin ja kansainvälisiin konserneihin.

Pk-yritysten viennistä kasvava osa on ollut sellaisten yritysten vientiä, jotka kuuluvat kansainvälisiin konserneihin, mutta toimivat Suomessa pk-yrityksinä.

Palkansaajien tutkimuslaitos selvitti työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta, miten kuva erikokoisten yritysten roolista kansantaloudessa muuttuu, kun otetaan huomioon kuuluminen konserneihin. Tutkimus kattaa vuodet 2008–2016.

Tutkimuksessa on tarkasteltu myös muun muassa yritystukien jakautumista. Tulosten mukaan yritystuet on pääosin myönnetty itsenäisille pk-yrityksille.

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Nikotiinikorvaushoito-tuotteiden suosio Suomessa kasvaa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut