Jyväskylä keskeytti selvityksen vesiyhtiön vähemmistöosuuden myynnistä – "ei edellytyksiä menestyä päätöksenteossa"

Jyväskylän myyntiselvitys kiihdytti Suomessa keskustelua vesihuollon yksityistämisestä. MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA
STT

STT

Jyväskylän kaupunginhallitus on päättänyt keskeyttää selvityksen kaupungin vesi- ja sähkönjakeluyhtiö Alvan vähemmistöosuuden myynnistä. Valmistelun aikana kävi ilmeiseksi, ettei hankkeella ole edellytyksiä menestyä kaupungin päätöksenteossa, kaupunginhallitus perusteli tiedotteessaan.

Kaupunki aikoo kuitenkin jatkossakin selvittää eri keinoja vahvistaakseen Alva-yhtiöiden kannattavan liiketoiminnan perusteita. Myyntiselvityksestä ehti aiheutua kaupungille 50 000 euron kulut.

Jyväskylän myyntiselvitys kiihdytti Suomessa keskustelua vesihuollon yksityistämisestä. Eduskunnan käsittelyyn on menossa vesihuollon yksityistämistä vastustava kansalaisaloite, joka keräsi tarvittavat allekirjoitukset kahdessa päivässä. Sen jälkeen maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) kertoi, että hänen ministeriönsä selvittää tarpeen valvoa tai rajoittaa vesihuollon yksityistämistä osana kansallista vesihuoltouudistusta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut