Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ciara-myrsky toi mukanaan liikennekaaoksen, satoja lentoja peruttu ympäri Eurooppaa

Leijalautailua Pohjois-Ranskassa Wissantin edustalla 9. helmikuuta. AFP / LEHTIKUVA
STT AFP

STT AFP

Satoja lentoja ja junavuoroja on peruttu Luoteis-Euroopassa riehuneen Ciara-myrskyn vuoksi. Britanniassa ja Irlannissa kymmenettuhannet kodit jäivät ilman sähköä. Osissa Pohjois-Ranskaa ihmisiä kehotettiin pysymään kotona ja välttämään rannikkoa mahdollisten myrskyvuoksien takia.

Britannian pohjoisosassa oli laajoja tulvia jo sunnuntaina, mutta maan meteorologian laitos varoitti vielä maanantainakin kovasta tuulesta, kaatosateista ja lumipyryistä.

– Vaikka Ciara-myrsky on jo väistymässä, se ei tarkoita sitä, että sää olisi paranemassa. Sää säilyy erittäin epävakaisena, eikä lumimyrskyjen mahdollisuutta voi sulkea pois, sanoi meteorologi Alex Burkill.

Ciaran kovimmat tuulen nopeudet mitattiin Aberdaronissa Luoteis-Walesissa, missä myrsky raivosi liki 42 metrin sekuntivauhdilla.

Myöhään sunnuntaina yhteensä 62 000 kotia ympäri Britanniaa oli edelleen ilman sähköä. Lauttaliikenne Englannin kanaalin yli keskeytettiin sunnuntaina toistaiseksi.

Tuulivoimalat lopettivat toimintansa

Belgiassa kymmeniä lentoja Brysselin lentoasemalle peruttiin. Myrskytuulet kaatoivat myös puita ja rakennustelineitä sekä vahingoittivat rakennuksia. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin. Kaikki tuulivoimalat Belgian rannikolla lopettivat sähkön jauhamisen, koska turbiinit pysähtyivät automaattisesti turvallisuussyistä.

Saksassa liikennöinti kaikilla keskeisillä ratalinjoilla keskeytettiin myrskyn vuoksi. Amsterdamista Berliiniin matkanneen junan päälle kaatui puu, mutta juna pääsi nilkuttamaan lähimmälle asemalle kahden tunnin kuluttua turmasta. Junassa oli yli 300 matkustajaa.

Ainakin Frankfurtin, Berliinin, Münchenin, Kölnin ja Hannoverin lentokentillä jouduttiin perumaan osa lennoista, ja Düsseldorfissa peruttiin jopa 120 lentoa.

Euroopan kolmanneksi vilkkaimmalla lentokentällä Amsterdamin Schipholissa peruttiin yhteensä 240 lentoa.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut