Kuluttajaliitto: Ehdoton ei vesihuollon yksityistämisaikeille, yritys voisi käyttää monopolia kuluttajan vahingoksi

Vesilaitokset ovat olleet Suomessa perinteisesti julkisessa omistuksessa tai vesiosuuskuntien omistamia. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA
STT

STT

Kuluttajaliitto tyrmää vesihuollon yksityistämisaikeet. Vesihuolto on liiton mielestä sellainen luonnollinen monopoli, jota ei saisi yksityistää edes osittain.

Kuluttajaliiton mukaan luonnollisen monopolin yksityistämisessä on merkittävä riski siitä, että yritys käyttää monopoliasemaansa kuluttajan vahingoksi.

Normaalissa tilanteessa markkinoiden kilpailu varmistaa hintojen kohtuullisuuden ja palvelun laadun. Luonnollisen monopolin tapauksessa yrityksen monopoliasema estää kilpailun, liitto tähdentää.

Vesilaitokset ovat olleet Suomessa perinteisesti joko julkisessa omistuksessa tai vedenkäyttäjien muodostamien vesiosuuskuntien omistamia. Viime aikoina on uutisoitu Jyväskylän kaupungin suunnitelmista yksityistää vesihuoltonsa osittain.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut