Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fingrid jättää perimättä kantaverkkomaksuja asiakkailtaan – taustalla esimerkiksi viime vuoden korkea sähkön hinta

Kantaverkkoyhtiö Fingrid jättää perimättä kantaverkkomaksuja kuudelta kuukaudelta tämän vuoden aikana, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

Fingrid käyttää asiakkaidensa hyväksi viime vuoden ennätyskorkeita pullonkaulatuottoja. Korkea sähkön hinta ja suuret aluehintaerot kasvattivat pullonkaulatuottoja etenkin viime vuoden toisella puoliskolla.

Fingrid on ilmoittanut tammi-, helmi- ja kesäkuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen jo aiemmin. Nyt se vahvistaa myös heinä-, marras- ja joulukuun maksujen perimättä jättämisen.

Viime vuonna kantaverkkomaksut jätettiin perimättä joulukuulta.

Fingridin asiakkaita ovat sähköntuottajat, verkkoyhtiöt, sähkön suurkuluttajat sekä muut sähkömarkkinatoimijat.

Tänä vuonna vähemmän pullonkaulatuottoja

Fingrid kertoo, että tämän vuoden pullonkaulatuotot ovat olleet huomattavasti alhaisemmat. Fingridille pullonkaulatuottoja syntyy aluehintaeroista Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Viron välisillä rajoilla.

Nyt päätetty kantaverkkomaksujen perimättä jättäminen ei vaikuta yhtiön muiden palveluiden hinnoitteluun.

Säästä riippuvaisen tuotannon ja sähkön kulutuksen kasvun myötä vaihtelut yhtiön markkinaehtoisissa kustannuksissa lisääntyvät, jolloin kantaverkkomaksujen suuruutta voidaan joutua tarkistamaan useammankin kerran vuodessa.

--

Juttua on korjattu 26.5.2023 kello 11.57: Viime vuonna kantaverkkomaksut jätettiin perimättä joulukuulta, ei neljältä kuukaudelta, kuten jutussa aikaisemmin kerrottiin virheellisesti Fingridin tiedotteen perusteella. Fingrid korjasi tiedotettaan perjantaina.