Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hollywoodia uhkaa käsikirjoittajien lakko

Yhdysvaltojen elokuva- ja televisiosarjojen tuotannoista vastaavia yhtiöitä uhkasi maanantaina käsikirjoittajien lakko, joka toteutuessaan ja pitkittyessään voi tuoda alalle satojen miljoonien dollarien tappiot.

Käsikirjoittajien yhteenliittymä Writers Guild of America (WGA) haluaa muun muassa parempia palkkioita käsikirjoittajille sekä suurempaa osuutta suoratoistopalveluiden sarjoillaan tekemistä voitoista.

Studioyhtiöiden mukaan korotuksiin ei ole erittäin kilpaillulla alalla varaa, koska studiot joutuvat jo nyt leikkaamaan kulujaan.

– Yleinen tunnelma on sellainen, että lakko on tulossa. Tämä sopimus määrittelee sen, miten suoratoistopalvelut meille maksavat nyt ja tulevaisuudessa, perusteli nimettömänä pysytellyt käsikirjoittaja.

Edellinen käsikirjoittajien lakko vuonna 2007 kesti sata päivää ja tuli maksamaan viihdeteollisuudelle liki kaksi miljardia dollaria.

Jos sopuun ei päästä, lakko alkaa vuorokauden vaihtuessa tiistain vastaisena yönä paikallista aikaa. Sen vaikutukset voivat näkyä heti muun muassa keskusteluohjelmien peruuntumisella.