Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmannen maailmansodan uhka on todellinen, sanoo Viktor Orban

Unkarin pääministeri Viktor Orban sanoi perjantaina, että Ukrainan sota on "aidossa vaarassa" kärjistyä kolmanneksi maailmansodaksi. Asiasta kertovat muun muassa Sky News ja Tass.

Unkarilaiselle radiokanavalle puhuneen Orbanin mukaan länsi uhkaa vetää muita maita mukaan konfliktiin antamalla sotilaallista apua Ukrainalle.

– Olen vakuuttunut siitä, että maailmansodan uhka ei ole kirjallisuusmaista liioittelua. Kun eurooppalaiset ja amerikkalaiset johtajat sanovat, että jos tämä sota jatkuu, voi se johtaa johtaa kolmanteen maailmansotaan, se kuulostaa aluksi uskomattomalta. Mutta siellä missä työskentelen ja näen tapahtumat tällä hetkellä, tämä on todellinen vaara tällä hetkellä, Orban sanoi radiokanava Kossuthille.

Oikeistopuolue Fideszin puheenjohtaja Orban on vaatinut sodan mittaan rauhanneuvotteluita, mutta ei ole tuominnut Venäjän sotilaallisia toimia. Hänen hallituksensa on kieltäytynyt antamasta Ukrainalle sotilaallista apua tai sen kulkua maa-alueidensa kautta.