Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putin kutsui turvallisuusneuvoston tärkeään kokoukseen

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kutsunut maan turvallisuusneuvoston "tärkeään kokoukseen", valtiolliset uutistoimistot RIA Novosti ja Tass uutisoivat.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin on tarkoitus esitellä kokouksessa Venäjän "uutta ulkopoliittista konseptia", Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kertoo RIAlle.

Putin ilmoitti kokouksessa allekirjoittaneensa asetuksen, joka vahvistaa Venäjän uuden ulkopoliittisen linjan. Hän painotti, että maailmannäyttämön merkittävien muutosten vuoksi ulkopolitiikan uudistaminen on välttämätöntä. Muutokset liittyvät Putinin mukaan Venäjän käytännön toimintaan niin keskipitkällä kuin pitkällä aikavälillä.

Venäjän uuden ulkopolitiikan konseptin pääteesien mukaan Venäjä ei katso olevansa lännen vihollinen eikä aio eristäytyä lännestä.

– Venäjä luottaa lännen tajuavan vastakkainasettelun hyödyttömyyden ja palaavan tasavertaiseen vuorovaikutukseen, RIA kirjoittaa.

Venäjä katsoo Yhdysvallat suurimmaksi uhaksi kansainväliselle turvallisuudelle ja rauhalle, ja Venäjä asettaa etusijalle Yhdysvaltojen valtapesäkkeiden poistaminen maailmasta. Lisäksi Venäjä haluaa kehittää suhteitaan Kiinaan ja Intiaan.