Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osapuolet hylkäsivät kiinteistöpalvelualan sovintoehdotuksen – kolmas lakko alkaa torstaina

Kiinteistöalan kolmas lakko alkaa torstaina. Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus hylkäsi valtakunnansovittelijan kolmannen sovintoehdotuksen PAMin ja Kiinteistötyönantajat ry:n välisessä työriidassa. Myös Kiinteistötyönantajat hylkäsivät sovintoehdotuksen.

Lisäksi PAMin hallitus on päättänyt uusista lakoista, jotka alkaisivat 13.4.

– Pienipalkkaiset siivoojat ja kiinteistönhoitajat ansaitsevat kunnon palkankorotukset. Tämä ehdotus ei vielä ollut kokonaisuutena riittävä, sanoo Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen järjestön tiedotteessa.

Seuraava kiinteistöpalvelualan lakko alkaa huomenna torstaina 30.3. ja päättyy lauantaina 1.4. Lakon piirissä on noin 27 000 työntekijää 18 yrityksessä.

Ellei palkoista ja työehdoista saada sovittua, ovat kaikki kiinteistöpalvelualan työt lakossa kaikissa alan yrityksissä myös 13.4.–14.4. Tämän jälkeen alan suurimmissa yrityksissä alkaa 15.4. alkaen toistaiseksi voimassa oleva lakko.