Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi on kuudetta vuotta putkeen maailman onnellisin maa

Vuosittain julkaistavan Maailman onnellisuusraportin tutkijat ovat jälleen valinneet Suomen maailman onnellisimmaksi maaksi. Suomi on ykkössijalla jo kuudetta vuotta peräkkäin. Asiasta kertoi myös Helsingin Sanomat.

Pohjoismaiden edustus on vahvaa, sillä kakkossijalla on Tanska ja kolmantena Islanti. Kärkisijoitukset eivät ole muuttuneet radikaalisti edellisvuodesta. 20 onnellisimman maan joukossa on vain yksi uusi maa, Liettua, joka on kivunnut kohti kärkeä yli 30 sijan verran sitten vuoden 2017.

Maailman onnettomimpia maita ovat raportin mukaan sotavuosien runtelema Afganistan ja vakavasta talouskriisistä kärsivä Libanon.

Sen sijaan Venäjän laajan hyökkäyssodan kohteeksi joutuneessa Ukrainassa muutos on ollut luultua pienempi, vaikka sota onkin vaikuttanut selvästi kansalaisten hyvinvointiin. Ukraina on sijalla 92 yhteensä 137 maan listauksessa.

– Yllättävää on se, että hyvinvointi on laskenut vähemmän kuin vuonna 2014 Venäjän liitettyä Krimin niemimaan itseensä. Tätä voidaan osaltaan selittää poikkeuksellisella yhteenkuuluvuuden tunteen kasvulla Ukrainassa, mikä on näkynyt vieraiden ihmisten auttamisena ja lahjoituksina. Venäjän hyökkäys on yhdistänyt Ukrainaa kansakuntana, kertoo raporttia valmistellut professori Jan-Emmanuel De Neve tiedotteessa.