Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdonalaisessa ollut mies puukotti naisen kuoliaaksi Nokialla, tuomittiin yli 10 vuoden vankeuteen

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut taposta keski-ikäisen miehen, joka puukotti naisen hengiltä Nokialla viime marraskuussa.

Syytteen teonkuvauksen mukaan mies oli tappanut naisen lyömällä tätä veitsellä kaulaan. Uhri kuoli tapahtumapaikalla. Haastehakemuksesta ilmenee, että mies oli itse ilmoittanut teosta hätäkeskukseen.

Syyttäjä vaati miehelle vähintään 11 vuoden vankeutta. Syyttäjän mukaan miehen aiemmat rikokset oli syytä huomioida rangaistuksen koventamisperusteena.

Mies oli aiemmin tuomittu samaan naiseen kohdistuneesta tapon yrityksestä. Lisäksi hänet oli tuomittu useita kertoja pahoinpitelyrikoksista.

Mies oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen elokuun alussa eli vain muutama kuukausi ennen surmatyötä. Hän oli yhä koeajalla ehdonalaisessa vapaudessa.

Mies myönsi syytteen oikeaksi

Oikeudelle toimitetussa kirjallisessa vastauksessaan mies myönsi syytteen oikeaksi.

Mies sanoi, ettei hän muista syytteen teonkuvausta tapahtuneeksi. Mies piti kuitenkin mahdollisena, että hän oli aiheuttanut uhrin kuolemaan johtaneen vamman. Miehen mukaan mitään muuta, vaihtoehtoista selitystä ei ole tullut ilmi esitutkinnassa. Siksi hän myöntää lyöneensä uhria veitsellä kaulaan ja aiheuttaneensa tämän kuoleman, vastauksessa kerrotaan.

Miehen mukaan hän ja uhri olivat olleet päihtyneitä. Mies sanoi, että heille oli tullut riitaa, jota oli seurannut naisen kuolemaan johtanut yhteenotto.

Jutussa luettiin syytteet torstaina aamupäivällä. Käräjäoikeus antoi tuomionsa jo samana päivänä käsittelyn päätteeksi.

Oikeus katsoi Seppo Ilmari Murroksen, 47, syyllistyneen tappoon ja antoi hänelle yhteensä 10 vuotta ja 10 kuukautta vankeutta taposta ja täytäntöönpantavaksi määrätystä jäännösrangaistuksesta.