Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediaväite: Donald Trump olisi antanut Ukrainan alueita Venäjälle sodan estämiseksi – paljastus leikattiin pois radiohaastattelusta

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump olisi antanut Venäjän vallata osia Ukrainan alueista, jotta sodan laajentuminen täysimittaiseksi olisi voitu estää.

Yhdysvaltalainen uutissivusto Daily Beast kertoo Trumpin paljastaneen suunnitelmansa radiohaastattelussa Fox Newsin juontaja Sean Hannitylle.

Trump sanoi Venäjän pyrkivän valtaaman Ukrainan kokonaan Joe Bidenin ollessa Yhdysvaltain presidentti. Trump korosti, miten Venäjä ei ottanut alueita haltuun hänen kautensa aikana.

– Niin kävi jopa ilman sopimuksen laatimista. Minä olisin voinut neuvotella. Pahimmillaan olisin voinut sopia jonkin haltuunottamisesta. On joitakin (Ukrainan) alueita jotka ovat venäjänkielisiä, mutta olisin voinut tehdä sopimuksen, Trump kerrotaan sanoneen.

Hannity esitti myöhemmin otteita haastattelustaan ex-presidentin kanssa. Hän jätti kuitenkin pois osan, jossa Trump puhui Ukrainan alueiden antamisesta Venäjälle, Daily Beast kirjoittaa.

Esittämättä jätettiin väitetysti myös osio, jossa Trump sanoi Ukrainassa kuolevan paljon enemmän ihmisiä, kuin julkisuudessa on raportoitu.

Trump on viime aikoina kehunut toistuvasti voivansa lopettaa Ukrainan sodan helposti, ja että hänen johdollaan rauhansopimus laadittaisiin yhdessä päivässä.