Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tesla ylitti odotukset ennätyksellisellä tuloksellaan

Sähköautoja valmistava Tesla teki ennätystuloksen viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä. Suomen aikaa myöhään keskiviikkona julkistettu tulos ylitti ennakko-odotukset.

Yhtiö ilmoitti loka–joulukuun tuloksen olleen 3,7 miljardia dollaria, mikä on 59 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna vastaavaan aikaan. Liikevaihto kasvoi puolestaan 37 prosenttia 24,3 miljardiin.

Myönteisiä tuloksia vauhditti ajoneuvotoimitusten 31 prosentin kasvu vuoden takaiseen verrattuna.

Tesla oli aiemmin tässä kuussa yllättänyt sijoittajat ilmoittamalla, että se laskee ajoneuvojensa hintoja Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Yhtiö kertoo tunnistavansa tämänhetkiset haasteet, kuten korkojen nousun ja "epävarman makrotaloudellisen ympäristön".

Tulostiedotteessaan yhtiö kertoo myös nopeuttavansa suunnitelmaansa kustannusten laskemisesta sekä nostavansa tuotantotasoaan.

Tesla on jo aiemmin kertonut lisäävänsä tuotantoaan. Kuluvan vuoden aikana yhtiö aikoo tuottaa 1,8 miljoonaa ajoneuvoa, mikä on noin 30 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Teslan toimitusjohtaja ja suurin yksittäinen omistaja on miljardööri Elon Musk, joka osti viime vuonna sosiaalisen median palvelun Twitterin.