Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suuria raideliikennehankkeita koskeva selvitys julkaistiin – suora lähetys on päättynyt

Liikenne- ja viestintäministeriö ja valtiovarainministeriö järjestivät tiistaina noin kello 11 alkaneen tiedotustilaisuuden suuria raideliikennehankkeita koskevasta selvityksestä. Tilaisuutta oli mahdollista seurata suorana tästä jutusta.

Ministeriöiden julkistamassa raportissa tarkastellaan suurten raideliikennehankkeiden kustannuksia, investointimahdollisuuksia ja ilmastovaikutuksia.

Parhaillaan suunnitellaan nykyistä nopeampia junayhteyksiä Helsingin ja Turun välille (Turun tunnin juna), Helsingin ja Tampereen välille (Suomi-rata) sekä välille Helsinki–Porvoo–Kouvola (Itärata).

Ministeriöiden työryhmä selvitti, kuinka paljon kunkin hankkeen toteutus maksaisi valtiolle ja kunnille sekä millaisia vaihtoehtoisia rahoituslähteitä hankkeiden toteutuksessa voitaisiin hyödyntää. Lisäksi selvityksen yhteydessä arvioitiin raideliikennehankkeiden ilmastovaikutuksia.

Raportin tuloksia esittelevät tiedotustilaisuudessa valtiovarainministeriön valtiosihteeri kansliapäällikkönä Juha Majanen, joka toimi raideliikennehankkeita tarkastelleen ohjausryhmän puheenjohtajana, sekä liikenne- ja viestintäministeriön konserniohjausyksikön osastopäällikkö ja ohjausryhmän jäsen Olli-Pekka Rantala. Paikalla on myös selvityksen tehneen hankeryhmän jäseniä.