Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi tutkii Savonlinnan ampumisia kahtena murhana – uhrit olivat pariskunta

Poliisi tutkii Savonlinnassa Etelä-Savossa eilen paljastuneita henkirikoksia murhina. Poliisin mukaan teossa on viitteitä suunnitelmallisuudesta.

Epäilty, noin 60-vuotias kuopiolainen mies soitti eilen iltaviiden aikaan hätäkeskukseen ja kertoi ampuneensa kahta ihmistä asunnossa. Uhrit, noin 70-vuotias nainen ja noin 60-vuotias mies, löytyivät kuolleina Miekkoniemen kaupunginosassa sijaitsevasta talosta.

Poliisin mukaan uhrit olivat pariskunta ja asuivat osoitteessa. Uhrit ja epäilty tunsivat toisensa.

– Jollakin tasolla tunsivat. Varsinaista sukulaissuhdetta heidän välillään ei ollut, rikoskomisario Jarkko Lappi kertoo.

Epäilty oli lähtenyt paikalta autolla, mutta poliisi otti hänet noin tunnin kuluttua kiinni Joroisissa Pohjois-Savossa. Kiinniotto sujui rauhallisesti.

Epäiltyä aiotaan vaatia vangittavaksi huomenna.

– Rikosnimike on tällä hetkellä murha. Tapauksessa on nähtävissä suunnitelmallisuutta ja tekotapaakin voidaan pitää sillä tavalla julmana, että nämä (murhan) tunnusmerkit tässä poliisin mukaan täyttyvät, Lappi sanoi.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä vielä tarkemmin kerro aseesta tai henkirikoksen tekotavasta. Epäiltyä miestä on tarkoitus varsinaisesti kuulustella ensimmäistä kertaa tänään.