Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oikeus hylkäsi republikaaniehdokkaan tekemän valituksen Arizonan kuvernöörinvaalin tuloksesta

Yhdysvalloissa Arizonan osavaltiossa oikeus on hylännyt republikaaniehdokas Kari Laken tekemän valituksen marraskuisesta kuvernöörinvaalin tuloksesta.

Lake oli oman tulkintansa mukaan vaalien voittaja ja vaati tappionsa kumoamista. Päätöksen tehneen tuomarin mukaan väitteelle ei ollut selkeitä tai uskottavia perusteita. Tuomari myös vahvisti Laken 17 000 äänellä päihittäneen demokraattien Katie Hobbsin vaalivoiton.

Oikeuden päätös on merkittävä tappio Lakelle, jonka vaalikampanjan keskiössä oli tuen osoittaminen aiemman presidentin Donald Trumpin levittämille väitteille virheellisistä tuloksista edellisissä presidentinvaaleissa.

Lake ilmoitti Twitterissä valittavansa oikeuden päätöksestä.

– Tämä tuomari ei ratkaissut asiaa hyväksemme. Tästä huolimatta, palauttaakseni uskon ja rehellisyyden vaaleihimme, aion valittaa hänen päätöksestään, hän tviittasi.

Lake on väittänyt, että äänestyslippujen hetkelliset tulostusongelmat joillakin äänestyspaikoilla olisivat olleet tahallisia ja häntä vastaan suunnattuja. Viranomaiset ovat vakuuttaneet, että ääniä ei ole jätetty laskematta.

Vaalivilppi on ollut Arizonassa kuuma keskustelunaihe siitä lähtien, kun presidentti Joe Biden sai osavaltiossa niukan voiton Donald Trumpista kaksi vuotta sitten. Republikaanikannattajat ovat sen jälkeen esittäneet toistuvasti syytöksiä vaalivilpistä, vaikka mitään todisteita tästä ei ole löytynyt lukuisista tutkinnoista huolimatta.