Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Twitterin käyttäjät kertovat palvelun estävän kirjautumisen tileille, joihin on yhdistetty ukrainalainen puhelinnumero

Useat sosiaalisen median viestipalvelu Twitterin ukrainalaiset käyttäjät ovat raportoineet viimeisen vuorokauden aikana, että palvelusta on hävinnyt mahdollisuus linkittää ukrainalainen puhelinnumero käyttäjätilin yhteyteen. Twitter käyttää puhelinnumeroita muun muassa kaksivaiheiseen tunnistautumiseen käyttäjätilille kirjautumisen yhteydessä, joka hankaloittaa käyttäjätilien kaappaamista.

Myös Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Mihailo Podolyak kiinnitti asiaan huomiota.

– Käyttäjät, joilla on ukrainalainen puhelinnumero eivät pääse kirjautumaan sisään tai pysty luomaan tiliä Twitteriin, Podolyak kirjoitti palvelussa osoittaen viestin Twitterin omistaja Elon Muskille.

Podolyak huomautti myös, että aihetunniste "Sota Ukrainassa", on hävinnyt palvelun trendaavia puheenaiheita luettelevalta sivulta ja että palvelu vaikuttaa piilottavan viestejä, joissa käsitellään Venäjän hyökkäystä.

Myös monet muut käyttäjät raportoivat huomanneensa saman kehityksen omilla aikajanoillaan.

Twitter siirtyi muun muassa sähköautoyhtiö Teslan omistajana tunnetun miljardööri Elon Muskin omistukseen lokakuussa. Musk sai lokakuussa osakseen valtavaa kritiikkiä hänen esitettyään Ukrainan ja Venäjän välistä rauhansuunnitelmaa, johon olisi kuulunut Ukrainan alueluovutuksia Venäjälle. Muskia syytettiin muun muassa Venäjän propagandan levittämisestä ja palveluksen tekemisestä Vladimir Putinille.