Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lufthansa nosti tulosennustettaan – lentojen kysyntä vahvaa loppusyksystä

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa on nostanut merkittävästi tätä vuotta koskevaa tulosennustettaan. Konsernin mukaan lentoliikenteelle on edelleen voimakasta kysyntää, kun ala toipuu pandemian aiheuttamasta alamäestä.

Yhtiö odottaa, että sen tämän vuoden oikaistu liikevoitto nousee noin 1,5 miljardiin euroon. Vielä lokakuussa voitoksi ennakoitiin runsas miljardi euroa, joka oli kaksinkertainen summa aiempiin ennusteisiin verrattuna.

Lufthansan mukaan lentoyhtiön toiminta on ylittänyt odotukset loka- ja marraskuussa. Lisäksi matkustajat varaavat lentojaan jopa kuukausia etukäteen, mitä pidetään merkkinä myönteisen trendin jatkumisesta. Yhtiön mukaan keskimääräinen tulos matkustajaliikenteessä on jo korkeampi kuin koronaa edeltäneenä aikana.

Lufthansa kärsi mittavia tappioita lentoliikenteen hiivuttua koronapandemian vuoksi. Saksan valtio järjesti Lufthansalle keväällä 2020 yhdeksän miljardin euron pelastuspaketin, jonka hyvityksenä se sai yhtiöstä haltuunsa viidenneksen.

Kysynnän kasvu on kuitenkin nostanut Lufthansan voittoja arvioitua nopeammin. Heinä-elokuussa konserni teki voittoa 809 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se teki 72 miljoonaa euroa tappiota. Saksan valtio myi viimeisen osuutensa lentoyhtiöstä syyskuussa.