Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Putin: "Sotilaallinen erikoisoperaatio sujuu kuten pitää, ei tarvetta uudelle liikekannallepanolle"

Venäjän presidentti Vladimir Putin väitti perjantaina, että Venäjän "sotilaallinen erikoisoperaatio", eli täysimittainen sota Ukrainassa sujuu Venäjältä ongelmitta.

Putin vastaili toimittajien kysymyksiin Euraasian talousunionin huippukokouksen yhteydessä Kirgisiassa.

Putinilta kysyttiin, onko Venäjällä tarvetta järjestää uutta osittaista liikekannallepanoa Ukrainassa sotivien asevoimien rivien vahvistamiseksi.

– Operaatio etenee tavalliseen tapaan, kaikki on vakaata, ei ole kysymyksiä tai ongelmia. Tarvetta liikekannallepanon jatkamiselle ei ole näkyvissä, Putin sanoi venäläisen talouslehti Kommersantin mukaan.

Myös Britannian yleisradioyhtiö BBC:n kuuntelukeskuksen toimittaja Francis Scarr jakoi katkelman Putinin vastauksesta viestipalvelu Twitteriin.

Putin julisti Venäjälle osittaisen liikekannallepanon 21. syyskuuta. Liikekannallepanon järjestelyt herättivät huomattavia vastareaktioita Venäjällä, kun Ukrainaan värvättiin miehiä ilman sotilaskoulutusta tai kunnollista varustusta. Puolustusministeri Sergei Shoigun mukaan 300 000 sotilaan värväämiseen tähdännyt liikekannallepano koski ainoastaan sotilaskoulutuksen saaneita reserviläisiä.

Shoigu on sittemmin ilmoittanut liikekannallepanon saavuttaneen tavoitteensa, mutta Putin ei ole toistaiseksi allekirjoittanut virallista asetusta liikekannallepanon päättämisestä.

Julkisuuteen on noussut viime aikoina huhu, jonka mukaan Venäjä suunnittelisi uutta liikekannallepanoa alkuvuodesta 2023.