Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelässä on paikoin jopa poikkeuksellisen paljon lunta

Etelä-Suomessa on tällä hetkellä niin paljon lunta, että lumitilanne alueella on harvinainen ja Kaakkois-Suomessa jopa poikkeuksellinen, kertoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Nina Karusto STT:lle torstaina aamupäivällä.

Suurimmalla osalla etelän sääasemista lumen paksuus luokitellaan Karuston mukaan harvinaiseksi. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Helsinki-Vantaan mittausasemalla lunta on tullut 23 senttimetriä.

Poikkeuksellisen paljon lunta on tullut Kaakkois-Suomessa Virolahdella, missä lumen paksuus on 30 senttimetriä. Eniten lunta on Pyhtäällä, missä sitä on satanut maahan peräti 32 senttimetriä.

– Etelärannikko ja pohjoinen ovat nyt tasoissa. Kummassakin paikassa lumen enimmäispaksuus on 32 senttimetriä, Karusto toteaa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta sataa vielä tänään laajalti maan etelä- ja keskiosassa, minkä vuoksi ajokeli on huono tai erittäin huono.

Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä

Ajokeli on tänään huono tai erittäin huono suuressa osassa Suomea runsaan lumisateen takia, varoittaa Fintrafficin tieliikennekeskus.

Ajokeli on huono etelästä Keski-Pohjanmaan korkeudelle ja erittäin huono Uudellamaalla sekä Kaakkois-Suomessa.

Tieliikennekeskus muistuttaa autoilijoita oikeasta tilannenopeudesta ja turvaväleistä.

– Tieliikenteessä kannattaa pitää nyt maltti mukana. Oikea tilannenopeus ja riittävä turvaväli muihin tiellä liikkujiin on nyt tärkeää, jotta vältytään turhilta peräänajoilta, sanoo Fintrafficin tieliikennekeskuksen liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen tiedotteessa.

Aamukymmeneen mennessä tieliikenteessä oli vältytty suuremmilta onnettomuuksilta lukuun ottamatta yksittäisiä tieltä suistumisia ja peltikolareita, Fintrafficista kerrotaan STT:lle..