Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marin: Hallitus ei ole toimintakyvytön eikä kaaoksessa – keskustan heikot kannatusluvut heijastuvat kipuiluna, arvioi pääministeri

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kiistää näkemykset, että hallituspuolueiden väliset kiistat muun muassa luonnonsuojelulaista ja saamelaiskäräjälaista olisivat ajaneet hallituksen toimintakyvyttömäksi. Marin sanoi Yleisradion pääministerin haastattelutunnilla, että on joitakin lakiesityksiä jotka ovat erityisesti keskustalle vaikeita.

– En sanoisi, että kyseessä on kaaos. On joitakin lakiesityksiä, jotka ovat vaikeita erityisesti keskustalle. Jos jossain ryhmässä ei kyetä pelisääntöjä noudattamaan, kertoo se ryhmän tilanteesta, Marin sanoi.

Hän arvioi, että keskustan heikot kannatusluvut ovat heijastuneet puolueen sisäiseen kipuiluun. Vaikeuksista huolimatta välit keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon kanssa ovat hyvät, hän sanoi.

– Tulemme hyvin toimeen keskenämme ja olemme tehneet hyvää yhteistyötä, mutta on kyllä tunnustettava ja sanottava se, että kyllä nuo viimeisimmät kannatusluvut taisivat keskustalle näyttää sellaisia lukemia, että se väistämättä nyt heijastuu hallituksen työskentelyyn.

Marin myönsi, että hallituksen loppusuorasta ei ehkä ole tullut sellainen kuin hän olisi toivonut, mutta painotti, että myös vaikeita asioita on saatu vietyä eteenpäin.

– Pääministeri ei voi mennä käskemään, mitä pitäisi tehdä ja ajatella.

Marin otti haastattelutunnilla kantaa myös koronarokotuksiin ja sanoi toivovansa, että rokotuksia voitaisiin antaa kaikille niitä haluaville. Nyt eri puolilla maata on annettu työikäisille rokotteita erilaisin perustein, koska Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja sosiaali- ja terveysministeriö ovat olleet rokotusasiasta eri linjoilla.

– Minä en nyt ymmärrä, mikä siinä rokottamisessa oikein on ongelmana. Piikki pitäisi antaa kaikille, jotka haluavat. Turhaan niitä varastoissa säilötään.

Marin toivoi, että THL voisi avata tarkemmin, miksi rokotuksia ei ole annettu Suomessa yhtä paljon kuin muualla.

Ei suoraa kritiikkiä Turkin iskuille Syyriassa

Marinilta kysyttiin kommenttia Turkin iskuista Syyrian kurdialueille ja sen uhkauksista aloittaa maahyökkäys. Marin sanoi Suomen seuraavan tilannetta myös monilla muilla alueilla ja nosti esille huolen Iranin huolestuttavasta ihmisoikeustilanteesta.

– Tietenkin seuraamme tilannetta. En lähde tähän kysymykseen sen enempää kommentoimaan. Suomi toimii niiden periaatteiden puitteissa, jotka ulkopolitiikkaamme ohjaavat, Marin sanoi Turkista.

Hän otti sen sijaan kantaa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien ratifiointeihin ja sanoi, että ratifiointiprosessi olisi pitänyt jo saada maaliin. Hän piti kiinni siitä, että Suomen ja Ruotsin tulisi liittyä Natoon yhdessä.

Ei piirteitä muokkaavia filt tereitä

Kysymykseen Instagram-julkaisuistaan Marin vastasi, ettei hän käytä niissä sellaisia filttereitä, jotka muuttaisivat kasvonpiirteitä. Hän sanoo joskus käyttäneensä kuvissaan värejä korostavia filttereitä. Kasvokuvien postaaminen on Marinin mukaan hyvä tapa tavoittaa lukijoita.

– Sellaiset kuvat, joissa on viesti ja tarina, tavoittavat eniten.

Marin sanoi pitävänsä erikoisena, että hänen kuviinsa kiinnitetään mediassa niin paljon huomiota.

– On siellä monia muitakin poliitikkoja. Jostakin syystä minun kuvistani tehdään juttuja iltapäivälehtiin ja muihin.