Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

IL: Sisäministeri Mikkonen sanoo katujengien olevan vakava ilmiö

Ministeri kertoi lehdelle myös taipumuksestaan pyörtymiseen.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) ottaa Iltalehden haastattelussa kantaa katujengejä koskevaan keskusteluun. Hänen mukaansa keskustelussa sekoitetaan asioita.

– Tässä on useampi vakava ilmiö, jotka menevät osittain päällekkäin ja niihin kaikkiin tulee puuttua. Kun asiasta on keskusteltu, on välillä keskusteltu vähän eri asioistakin. Nämä ovat nuorisorikollisuus, katujengit ja järjestäytynyt rikollisuus, Mikkonen sanoo Iltalehdelle.

– Uudempana ilmiönä meillä on katujengit, joista osasta voidaan katsoa, että ne ovat jo järjestäytyneen rikollisuuden jengimaailmaa. On selkeitä tunnuksia ja niin edelleen.

Ministeri pitää poliisien riittävää määrää ja ennaltaehkäisevää työtä ratkaisuna katujengien ehkäisemiseksi.

– Poliisien määräähän me olemme tällä hallituskaudella lisänneet, ja tarve on lisätä jatkossakin, Mikkonen sanoo Iltalehdelle.

Asiaan saatetaan puuttua myös rangaistuksia koventamalla. Oikeus- ja sisäministeriö ovat aloittaneet selvityksen laittomien aseiden ja räjähteiden hallussapidosta annettavien rangaistusten koventamisesta.

Tällä viikolla 50 vuotta täyttänyt Mikkonen kertoo Iltalehden syntymäpäivähaastattelussa myös taipumuksestaan pyörtymiseen. Mikkonen pyörtyi syyskuussa julkisesti kesken Nord Streamin kaasuputkien räjähdyksiä käsittelevän tiedotustilaisuuden.

– Minulla on ollut taipumusta pyörtymiseen koko ikäni. Syynä on sekä verisuonten jäntevyyden alentuminen että sydäntoiminnan häiriö. Jälkimmäisen vuoksi minulle on asennettu sydämentahdistin, Mikkonen kertoo Iltalehdelle.

Hänen mukaansa tahdistimen asentamisen jälkeen pyörtymisiä ei ole juurikaan tapahtunut.