Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkustajan epäillään pudonneen mereen Baltic Princess -alukselta Itämerellä – "Nähtiin viimeksi laivan yökerhon katolla"

Matkustajan epäillään pudonneen mereen Baltic Princess -alukselta perjantain vastaisena yönä Ahvenanmerellä, Länsi-Suomen merivartiostosta kerrotaan STT:lle.

Merivartiosto tiedotti asiasta aiemmin tänään Twitterissä. Merivartioston mukaan matkustajaa etsittiin usean yksikön voimin, mutta noin kello 12:lta Suomen aikaa etsinnät lopetettiin.

– Matkustaja on edelleen kateissa. Laivaltakaan ei ole ilmoitettu, että matkustaja olisi löytynyt sieltä, meripelastusjohtaja Jim Kvarnström Länsi-Suomen merivartiostosta kertoo.

Hänen mukaansa matkustajaa etsittiin Ahvenanmereltä oletetun putoamispisteen kohdalta noin 16 neliökilometrin alueelta.

– Helikopteri lensi samalla alueella, mutta sieltä tietysti nähtiin vielä huomattavasti pidemmälle, Kvarnström lisää.

Asia on siirtynyt Ahvenanmaan poliisille. Kvarnströmin mukaan on kuitenkin mahdollista, että tutkinta vielä siirretään Turkuun eli Lounais-Suomen poliisilaitokselle.

Silminnäkijä ilmoitti katoamisesta henkilökunnalle

Kvarnströmin mukaan matkustajaa etsittiin merestä tämän kaverin kertoman havainnon perusteella. Kukaan ei ole kuitenkaan varsinaisesti nähnyt kenenkään putoavan mereen.

– Silminnäkijä on kertonut aluksen henkilökunnalle nähneensä kaverinsa viimeksi laivan kannella yökerhon katon päällä, Kvarnström kertoo.

– Tämän jälkeen silminnäkijä on menettänyt näköyhteyden kaveriinsa. Kaveria ei ole sen jälkeen löytynyt.

Aluksen valvontakameroissa ei Kvarnströmin mukaan ole näkynyt, että kukaan olisi pudonnut mereen. Laivalla ei myöskään ole annettu hälytystä mereen joutuneesta ihmisestä. Kvarnströmin mukaan matkustajan katoaminen on tapahtunut ennen kello kolmea viime yönä.

Kvarnström ei kommentoi matkustajan tarkempia henkilötietoja kuten ikää, sukupuolta tai kansalaisuutta. Hänellä ei ole tiedossaan, onko laivalla meneillään jokin tapahtuma kuten esimerkiksi opiskelijaristeily.

Meriliikennettä seuraavan Marinetraffic-sivuston mukaan Baltic Princess on matkalla Ruotsin Kapellskäristä Turkuun.