Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Lokitiedot paljastavat poliisin hitaan reagoinnin Soulin väentungokseen – "Ihmiset murskautuvat kuoliaaksi, tämä ei ole pilapuhelu"

Kritiikki viranomaisten toimintaa kohtaan Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa kasvaa, kun lisää yksityiskohtia paljastuu lauantain traagisesti päättyneiden halloweenjuhlien jäljiltä.

Etelä-Korean pääministeri Han Duck-soo on vannonut, että poliisi joutuu vastuuseen tapahtumien takia. Hän sanoo, että poliisin tulee selittää, miksi se epäonnistui hätäsoittoihin vastaamisessa. Lausunto annettiin sen jälkeen, kun hätäkeskuspuhelujen lokitiedot osoittivat, että viranomaiset reagoivat tilanteeseen liian hitaasti.

Väentungoksessa kuoli 156 ihmistä. Heistä suurin osa oli halloweenasuihin pukeutuneita nuoria, jotka halusivat nauttia pandemian jälkeisistä juhlista.

Ensimmäinen hätäsoitto tehtiin jo kello 18.34 illalla, kun hätääntynyt soittaja pyysi poliisia kontrolloimaan väkijoukkoa ennen kuin joku talloutuisi kuoliaaksi.

– Tämä alkaa olla todella hermostuttavaa, kun ihmiset kulkevat edestakaisin kujalla. Ihmiset eivät pääse eteenpäin. Minusta tuntuu, että ihmiset tulevat murskaantumaan kuoliaaksi. Pääsin itse juuri ja juuri pois sieltä. Minusta teidän pitää tulla ohjaamaan tilannetta, soittaja sanoi.

Puhelut kertovat kasvavasta epätoivosta

Hätäkeskus sai vastaavansisältöisiä puheluita pitkin iltaa neljän tunnin ajan. Litteroidut pätkät puheluista tuntien ajalta kertovat soittajien kasvavasta epätoivosta.

Klo 20.09:

– Täällä on liian paljon ihmisiä, joita työnnetään, tallataan, satutetaan. Se on kaoottista. Teidän täytyy hallita tätä.

Klo 20.33:

– Ihmisiä talloutuu katuun. Tämä alkaa olla todella vaarallista -- Tilanne ei ole hallinnassa ja kolmisuuntainen tie on täysin tukossa. Minulla on video. Voinko lähettää sen teille?

Klo 20.53:

– Ihmiset lähes murskautuvat kuoliaaksi -- Täällä on liikaa ihmisiä -- Tämä ei ole pilapuhelu.

Klo 21.00:

– Tilanne alkaa luisua valtavaksi onnettomuudeksi, jossa on liikaa ihmisiä. Teidän täytyy tulla ja ottaa tilanne haltuun.

Klo 21.02:

– Ihmisiä työnnetään kovasti ja kaikki ovat paniikissa -- Pyydän, tehkää jotain, jotta tänne saadaan tilaa. Luulen, että ihmisiä kuolee tänne.

Klo 21.07:

– Olen vaarassa tulla murskatuksi kuoliaaksi, koska täällä on niin paljon ihmisiä -- Pyydän, että ohjaisitte liikenteen kulkemaan yhteen suuntaan.

Klo 21.10:

– Tilanne täällä on todella vakava. Ihmisiä kujan sisällä painetaan todella kovasti. Eikä tämä koske vain kauppa-aluetta. Koko kuja on vaarassa.

– Ymmärrän. Lähetämme sinne poliiseja, puhelimeen vastannut poliisi kertoi soittajalle.

Klo 21.51:

– Täällä on liikaa ihmisiä. Voitteko tulla mahdollisimman nopeasti valvomaan väkijoukkoa?

Klo 22.11:

– Näyttää, että ihmiset täällä murskautuvat hengiltä -- täydellinen sekasorto.