Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallituspuolueiden edustajat erimielisiä ennallistamisasetuksesta myös maa- ja metsätalousvaliokunnassa

Hallituspuolueiden väliset erimielisyydet luontokadon pysäyttämiseen tähtäävästä ennallistamisasetuksesta jatkuivat myös eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnassa. Valiokunnalta valmistui tänään asiaa koskeva lausunto, johon vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat jättivät eriävän mielipiteensä.

Siinä todetaan, että valiokunnan olisi pitänyt heidän mielestään olla omassa kannassaan lähempänä hallituksen kantaa. Muiden hallituspuolueiden eli SDP:n, keskustan ja RKP:n edustajat sen sijaan yhtyivät valiokunnan enemmistön kantaan.

Vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat ovat jättäneen vastaavan kaltaisen eriävän mielipiteensä myös talousvaliokunnan ja ympäristövaliokunnan asiaa koskeneisiin lausuntoihin.

Suuren valiokunnan kanta valmistumassa marraskuun lopussa

Asetuksen käsittely jatkuu vielä eduskunnassa. Siitä odotetaan lausuntoja vielä perustuslakivaliokunnalta ja valtiovarainvaliokunnalta, minkä jälkeen suuri valiokunta muodostaa asiasta lopullisen kannan. Sen arvioidaan valmistuvan marraskuun lopussa.

EU-jäsenmaiden kesken neuvottelut asetusehdotukseen toivottavista muutoksista ovat vasta käynnistymässä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi eilen eduskunnan kyselytunnilla, että hallituksella on ennallistamisasetukseen yhtenäinen kanta, mutta eduskunnan on mahdollista sitä tiukentaa entisestään.

Ennallistamisasetuksessa on kyse luontokadon pysäyttämiseen tähtäävistä, EU:n laajuisista luonnon monimuotoisuutta koskevista tavoitteista ja niiden seurannasta.