Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Moni suomalainen palkansaaja haluaisi töissä tulleet ylinopeussakot ja pysäköintivirhemaksut työnantajan piikkiin – Ruotsissa vielä useampi

Joka kymmenes suomalainen palkansaaja katsoisi työnantajansa tehtäväksi maksaa työkiireeseen liittyvät ylinopeussakot ja pysäköintivirhemaksut, käy ilmi pysäköintisovellus EasyParkin elokuussa teettämästä kansainvälisestä tutkimuksesta.

18 prosenttia ei kuittaisi ylinopeussakkojaan työnantajallaan, muttei pysäköintivirhemaksuja.

– Suomalaisittain kymmenen prosentin osuus on varsin iso, mutta ruotsalaisista joka seitsemäs ajattelee, että myös työkiireessä hurautetut ylinopeussakot kuuluvat työnantajan vastuulle, EasyParkin yritysmyyntipaallikkö Karoliina Ravantti kertoo tiedotteella.

Tutkimuksen mukaan liki neljäsosa ruotsalaisista mieltää työajalla tulevat pysäköintivirhemaksut työnantajan maksettaviksi.

– Siellä halu vastuullistaa työnantajaa on tässä suurempaa kuin Suomessa, Ravantti toteaa myös.

Hänen mukaansa suomalaisista palkansaajista 40 prosenttia jättää työhönsä liittyvät pysäköintimaksut karhuamatta työnantajaltaan. Yleisin kulukorvauksiin liittyvä tunne on turhautuminen.

– Se tarkoittaa, että kyse on paljolti prosessian ja toimintatapojen käytännöllisyydestä – tai epäkäytännöllisyydestä. Kulukorvausten raportoimisen työläys on epäkohta, josta halutaan eroon.

Jopa joka viides suomalainen jättää pysäköintikuluja laskuttamatta vain sen takia, että se koetaan niin monimutkaiseksi. Jäämättä saa siis itselle kuuluvaa rahaa.

Useissa muissa maissa kannatus työnantajan vastuuseen työntekijän sakoista on tiedotteen mukaan laajempaa kuin Suomessa.

Tutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö Kantar. Tutkimukseen vastasi 1 000 suomalaista ajokortillista palkansaajaa. Vastaajista naisia on 54 prosenttia ja miehiä 46.