Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kennelliitto palkitsee 28 koiraa – sankarikoirat varoittivat tulipaloista, löysivät eksyneitä ja ilmoittivat vaarasta

Kennelliitto palkitsee 28 sankarikoiraa ihmishenkien pelastamisesta. Sankarikoiran arvonimen voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Sankarikoirien lisäksi tänä vuonna 13 koiraa saa kunniamaininnan tekemästään urotyöstä.

Palkittavat koirat varoittivat tulipalosta, löysivät eksyneen tai apua tarvitsevan ihmisen tai ilmoittivat vaaratilanteesta.

Varoituksia kyystä ja karkkeihin tukehtumisesta

Palkittujen joukossa on muun muassa unkarinvizsla Tauno. Kennelliiton mukaan Tauno oli omistajiensa kanssa rannalla viettämässä juhannusta seurueessa, jossa oli mukana vauva. Yhtäkkiä Tauno säntäsi rantavedestä vauvan luokse ja murisi nurmikon suuntaan. Tauno oli jäänyt suojaksi vauvan ja sihisevän kyykäärmeen väliin. Käärme saatiin häädettyä pois ja tilanne päättyi hyvin.

Palkinnon saa myös pitkäkarvainen collie Vinny. Kennelliitto kertoo tiedotteessaan, että Vinny kiinnitti omistajansa huomion raapimalla hänen jalkaansa eikä lopettanut kiellosta huolimatta. Omistaja tajusi jonkin olevan pielessä. Olohuoneessa perheen 4-vuotias tytär oli tukehtumassa karkkeihin. Omistaja sai karkin pois tyttären kurkusta ja lapsi selvisi tilanteesta.

Kennelliitto on palkinnut koiria sankariteoista 1970-luvulta lähtien.