Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän Matvienko ehdotti Ukrainalle istumista neuvottelupöytään – "Yritetään ymmärtää toisiamme ja päästä sopimukseen"

Venäjän parlamentin ylähuoneen eli liittoneuvoston puheenjohtaja Valentina Matvienko kutsuu Ukrainaa neuvottelupöytään.

– Istutaan neuvottelupöytään heti tänään, Venäjän parlamentti ja Ukrainan parlamentti. Yritetään ymmärtää toisiamme ja päästä sopimukseen, Matvienko sanoi venäläismedian mukaan.

Hänen kommenttinsa oli esillä useissa venäläismedioissa, esimerkiksi Kommersantissa ja RBK:ssa.

Kommersant muistutti, kuinka Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi äskettäin, että Ukrainan on mahdotonta käydä Venäjän kanssa neuvotteluita niin kauan kun Venäjän presidenttinä on Vladimir Putin.

RBK huomautti Ukrainan turvallisuus- ja puolustusneuvoston vahvistaneen päätöksen ja Venäjän presidentinhallinnon eli Kremlin vastanneen Venäjän odottavan, että joko Zelenskyi muuttaa mieltään tai sitten Ukrainan seuraava presidentti ottaa eri kannan.

Venäläismedian mukaan Matvienko esitti tänään kommenttinsa Venäjän ja Ukrainan parlamenttien neuvotteluista Indonesiassa G 20 -maiden parlamenttien kokouksessa.

Matvienkon totuus on, että Venäjä on tarjoutunut toistuvasti neuvottelupöytään Ukrainan kanssa. Istanbulissa oli maaliskuussa hänen mukaansa sopu lähellä.

– Ukraina sitten vetäytyi, ilmeisesti muiden ulkoisessa valvonnassa, Matvienko sivalsi.

RBK taustoittaa, kuinka ”rintamatilanteen tasaantuessa Kiova on alkanut ottaa yhä tiukempaa kantaa ja neuvotteluiden aloittamiseksi Ukraina haluaa palauttaa maansa vuoden 2013 rajat”.