Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nato: Hyökkäys jäsenmaiden kriittiseen infrastruktuuriin johtaa yhtenäiseen ja määrätietoiseen vastaukseen

Puolustusliitto Nato antoi torstaina jokaisen jäsenmaansa sekä Suomen ja Ruotsin allekirjoittaman lausunnon, jossa se varoittaa kohdistamasta iskuja jäsenmaitaan kohtaan.

– Nord Stream 1- ja Nord Stream 2-putkilinjojen vauriot kansainvälisillä vesillä Itämerellä ovat erittäin huolestuttavia. Kaikki tällä hetkellä olevat tiedot osoittavat, että tämä on seurausta tahallisista, piittaamattomista ja vastuuttomista sabotaasitoimista. Vuodot aiheuttavat riskejä kuljetuksille ja merkittäviä ympäristövahinkoja. Tuemme meneillään olevia tutkimuksia vahinkojen alkuperän selvittämiseksi, lausunnon ensimmäinen kohta kuuluu.

– Olemme sitoutuneet varautumaan valtiollisten ja ei-valtiollisten toimijoiden painostukseen energiankäytössä ja muihin hybriditaktiikoihin, estämään niitä ja puolustautumaan niitä vastaan.

Kaikki tahalliset hyökkäykset Nato-maiden kriittiseen infrastruktuuriin johtaisivat "yhtenäiseen ja määrätietoiseen vastaukseen", lausunto päättyy.