Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus vastasi välikysymykseen: hoitajamitoituksen toteutusta porrastetaan – suora lähetys on päättynyt

Hallitus vastaa tänään eduskunnan täysistunnossa opposition välikysymykseen vanhus- ja terveyspalveluista.

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) kertoi täysistunnossa, että hallitus porrastaa hoitajamitoituksen toteutusta. Mitoitukseksi tulee ensi huhtikuusta alkaen 0,65. Aiempi tavoite 0,7 astuu voimaan 1.12.2023.

Ympärivuorokautisen hoivan henkilöstömitoitusta on kiristetty kuluneella vaalikaudella useaan otteeseen. Viimeisen kiristyksen oli tarkoitus tapahtua ensi huhtikuussa, jolloin mitoitus on ollut tarkoitus nousta 0,7 hoitajaan asiakasta kohden.

Hallitus porrastaa hoitajamitoituksen kiristymistä ensi vuoden joulukuulle – oppositio syytti hallitusta vanhuspalveluiden heikosta tilasta

Välikysymyksen jättäneiden kokoomuksen, perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien mukaan hallitus on vahtivuorollaan päästänyt pitkään vaivanneen hoitajapulan syvenemään entisestään. Hallitus päätti oppositioryhmien mukaan kunnianhimoisesta hoitajamitoituksesta, mutta jätti tekemättä toimet hoitajien määrän turvaamiseksi.

Ryhmät muistuttavat, että hallitusohjelmassa luvattiin palauttaa luottamus vanhuspalveluiden laatuun, oikea-aikaisuuteen ja saatavuuteen. Oppositioryhmät edellyttävät hallitukselta nyt selvitystä siitä, mitä se aikoo tehdä tilanteen ratkaisemiseksi.

Eduskunnan täysistunto alkoi kello 14.

Voit seurata täysistuntoa suorana tästä: