Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Nuorta miestä syytetään 85-vuotiaan naisen murhasta Mikkelissä

Syyttäjä vaatii elinkautista vankeutta parikymppiselle miehelle, joka syytteen mukaan surmasi raa'asti 85-vuotiaan naisen tämän kotona Mikkelissä. Syytetty ja surmattu nainen eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

Syyttäjän mukaan syytetty tunkeutui viime joulukuun lopulla aamuyöllä naisen kotiin pation oven kautta ja kävi tämän kimppuun. Pahoinpitely aiheutti naiselle useita vakavia vammoja, muun muassa aivoruhjeen.

– Kukin näistä hengenvaarallisista vammoista voisi vaikeimmillaan jo yksinkin johtaa kuolemaan, toteaa syyttäjä haastehakemuksessaan.

Henkirikos oli syyttäjän mukaan erityisen törkeä, koska nainen oli 85-vuotias ja hauras vanhus, jonka pituus oli vain 154 senttiä ja paino 47 kiloa. Syytetty puolestaan oli 21-vuotias, syyttäjän mukaan hyvissä ruumiinvoimissa oleva nuori mies.

Syyttäjä vaatii miehelle ensisijaisesti rangaistusta murhasta. Vaihtoehtoiset syytteet ovat törkeä pahoinpitely ja törkeä kuolemantuottamus.

Syytetty kiistää

Syytetty kiistää syyllistyneensä rikokseen. Käräjäoikeudelle toimitetun kirjallisen vastauksen mukaan hänellä ei ole tapahtumista mitään muistikuvaa, eikä hän muista olleensa rikospaikalla. Vastauksen mukaan syytetty on ollut tapahtumayönä erittäin sekava ja epäilee tulleensa tietämättään huumatuksi illanviettopaikassa huume- tai lääkeaineella.

Syytetty katsoo, että häntä on pidettävä alentuneesti syyntakeisena.

Etelä-Savon käräjäoikeus käsitteli tapausta tiistaina. Tuomio annetaan myöhemmin.