Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän liikekannallepanossa on salainen asetus kutsua miljoona sotilasta, kertoo Novaja Gazeta – Kreml kiistää

Venäjältä pakoon joutuneen Novaja Gazeta -lehden mukaan eilisessä Venäjän liikekannallepanoasetuksessa on seitsemäs, salainen kohta, joka sallii jopa miljoonan ihmisen kutsumisen sotaan.

Novaja Gazetan mukaan sillä on asialle lähde suoraan presidentinhallinnossa. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kutsuu uutista "valheelliseksi", venäläinen uutistoimisto RIA Novosti kertoo Telegram-kanavallaan.

Peskov on kuitenkin myöntänyt, että liikekannallepanossa on salainen, seitsemäs kohta, joka viittaa, kuinka paljon reserviläisiä voidaan kutsua.

Novaja Gazetan oma presidentinhallinnon lähde sen sijaan on kertonut, kuinka ”lukua korjattiin useita kertoja, lopulta pysähdyimme miljoonaan”.

Novaja Gazetan päätoimittaja Dmitri Muratov sai Nobelin rauhanpalkinnon, mutta hän myi sen lahjoittaakseen rahat Ukrainan hyväksi. Lehti on joutunut poistumaan Venäjältä ja tekemään juttujaan ulkomailta, sillä Venäjän valvontaviranomainen vei siltä toimiluvan.

Lehti yritti perustaa kesällä myös uuden ”Mutta” -lehden, mutta sekin määrättiin pian lopetettavaksi.