Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Jokasyksyiset rengasratsiat alkavat – "Rengas on kuin tassu, joka pitää auton tiessä tai sitten ei"

Autonrengasliiton, Liikenneturvan ja poliisin jokasyksyiset rengasratsiat alkavat tänään. Valtakunnallisten ratsioiden tavoitteena on muistuttaa rengasturvallisuudesta syksyn sadekeleillä ja aktivoida autoilijat tarkkailemaan renkaidensa kuntoa ja ilmanpaineita.

Kampanjan pääpaino on renkaiden urasyvyydessä, sillä syksyn märillä keleillä vain syvät urat auttavat pitämään tehokkaasti renkaan tiessä.

Lain minimivaatimus kesärenkaiden urasyvyydeksi on 1,6 millimetriä. Autonrengasliitto kuitenkin muistuttaa, että sadekelillä jo alle 4 millimetriä syvillä urilla ajettaessa on noudatettava erityistä varovaisuutta.

– Rengas on kuin tassu, joka pitää auton tiessä tai sitten ei. Rengasratsia on hyvä hetki katsoa, missä kunnossa oman auton tassut ovat, Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora sanoo tiedotteessa.

Ratsioita järjestetään tällä viikolla Helsingissä, Kuopiossa, Porissa, Jyväskylässä ja Rovaniemellä. Kaikista tarkastetuista autoista mitataan kulutuspintojen lisäksi ilmanpaineet ja kirjataan myös mahdolliset talvirenkailla ajavat autot.

Rengasratsiaa on järjestetty vuodesta 1997 lähtien.