Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskunta aloittaa syyskautensa käsittelemällä pikaisesti 10 miljardin euron laina- ja takauspaketin

Eduskunta aloittaa syyskautensa. Heti alkuun se saa käsiteltäväkseen hallituksen kymmenen miljardin euron laina- ja takauspaketin energiayrityksille. Lähetekeskustelu asiasta käydään jo tänään.

Puhemies Matti Vanhanen arvioi eilen, että eduskunta pyrkii käsittelemään esityksen pitkälti tällä viikolla. Lopullinen täysistuntokäsittely on näillä näkymin ensi viikon tiistaina.

Esitys lainapaketista sisältyy hallituksen tämän vuoden kolmanteen lisätalousarvioon.

Hallitus antoi eilen eduskunnalle esityksen 10 miljardin euron valtuutuksesta, jonka pohjalta valtio voi myöntää energiayhtiöille lainoja ja takauksia.

Mietinnön valmisteleva valtiovarainvaliokunta aloittaa asiantuntijakuulemiset tänään jo ennen täysistuntoa.

Uusia lakiesityksiä enää marraskuussa

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta aloittaa myös tällä viikolla kiistellyn yrittäjien eläkelakia koskevan YEL-uudistuksen käsittelyn.

Hallituksen viimeistenkin lakiesitysten on oltava 17. marraskuuta mennessä eduskunnassa, jotta ne ehtivät käsittelyyn vielä vaalikauden aikana.

Puhemies Vanhanen kertoo eduskunnan syksyn ajankohtaisista asioista tiedotustilaisuudessa tänään. Tilaisuudessa on paikalla myös eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola.