Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Ukrainalainen ilmatorjuntayksikkö kertoo pudottaneensa venäläiskoneen ampumatta laukaustakaan

Ukrainan puolustusministeriön uutistoimisto julkaisi lauantaina artikkelin, jossa kerrotaan ukrainalaisen ilmatorjuntapatterin toiminnasta Venäjän hyökkäyssodan aikana. Asiasta kertoo Ukrainskaja Pravda. Buk M1- ilmatorjuntajärjestelmää käyttävän sotilasyksikön kerrotaan tuhonneen sodan aikana 28 kohdetta, joista 13 on sotilaslennokkeja, 11 erityyppisiä sotilaslentokoneita, kaksi helikopteria, kaksi risteilyohjusta.

Artikkelissa mainitaan myös tapaus, jossa yksikön kerrotaan pudottaneen venäläiskoneen ampumatta yhtäkään ohjusta. Tapauksen tarkkaa ajankohtaa ei kerrota.

– Ammuimme myös koneen alas laukaisematta ainuttakaan ohjusta. Löysimme kohteen ja käynnistimme taustavalotutkan. Venäläislentäjä kuuli tutka-altistuksen varoitussignaalin koneen hytissä. Hän tajusi muuttuneensa saalistajasta kohteeksi ja ilmeisesti säikähti niin, että hän laukaisi heittoistuimensa välittömästi. Kone putosi maahan, yksikön komentaja majuri Jaroslav Melnyk kertoo artikkelissa.