Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taistelutahdon puute iski venäläisjoukkoihin Ukrainassa, sanoo Britannian puolustusministeriö – Ukrainan pääministeri vierailee Saksassa

Venäläisjoukkoihin Ukrainassa on iskenyt taisteluväsymys, taistelutahdon puute sekä ongelmat kurinpidossa, sanotaan Britannian puolustusministeriön tuoreimmassa tiedusteluraportissa.

Raportin mukaan suurin syy tähän lienevät heikot palkat ja se, ettei merkittäviä taistelubonuksia ole ehkä maksettu.

Lisäksi raportissa epäillään venäläiskomentajien keskuudessa esiintyvän "suoranaista korruptiota" sekä sotilasbyrokratian olevan tehotonta.

Tämän ohella Venäjän armeija ei ole onnistunut säännönmukaisesti tarjoamaan Ukrainaan lähetetyille joukoille perustarvikkeita kuten asianmukaisia virkapukuja, aseita ja muonaa, raportissa sanotaan.

Videokuvissa Venäjän väitetään ampuneen raketteja Zaporizhzhjasta

Huoli Zaporizhzhjan ydinvoimalan turvallisuudesta jatkui sunnuntaina, kun Insider julkaisi videon, jolla Venäjän kerrotaan ampuvan raketteja ydinvoimalan alueelta. Video kerrottiin kuvatun joko eilen tai edellispäivänä.

Insiderin mukaan videota tutki riippumaton venäläislähtöinen Conflict Intelligence Team, joka tutkii avoimia lähteitä erityisesti Venäjän joukkojen sotatoimien osalta.

YK:n alainen Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA, jonka edustajat vierailivat voimalalla kuluneella viikolla ja joka on perustamassa pysyvää edustustoa ydinvoimalalle, ei ole kommentoinut videota.

Sekä Ukraina että Venäjä ovat syytelleet toisiaan ydinvoimalan vaarantamisesta sotilaallisilla toimilla.

Eilen IAEA kertoi, että ydinvoimalan ainoa toimiva suurjännitelinja on jälleen katkennut. Voimala kuitenkin jatkaa sähkön toimittamista verkkoon varalinjan kautta.

Ukrainan pääministeri vierailee Saksassa pyytämässä lisää aseapua

Ukrainan pääministeri Denys Shmyhal aloitti tänään vierailunsa Saksassa. Hän pyytää Saksalta lisää aseapua Ukrainalle.

Ennen lähtöään Shmyhal kiitteli saksalaismediassa Saksaa tähän mennessä saadusta asetuesta, mutta sanoi Ukrainan tarvitsevan vielä enemmän aseita, kuten uudenaikaisia Leopard 2 -panssarivaunuja.

Saksan ja Ukrainan välit ovat lämmenneet sen jälkeen, kun Saksan liittokansleri Olaf Scholz vieraili Kiovassa kesäkuussa ja Saksan lähettämät aseet saapuivat Ukrainaan.

Ukrainan pääministeri tapasi ensimmäiseksi liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin. Steinmeierin Kiovan-matka peruuntui keväällä, koska Ukraina ei pitänyt hänen aiemmista Venäjä-kannoistaan.

Kiinan kansankongressin puhemies vierailee Venäjällä

Kiinan kolmanneksi korkea-arvoisin poliitikko, kansankongressin puhemies Li Zhanshu vierailee Venäjällä ensi viikolla.

Hänestä tulee korkea-arvoisin Kiinan kommunistipuolueen jäsen, joka vierailee Venäjällä maan hyökättyä Ukrainaan. Kiinan uutistoimisto Xinhuan mukaan Li osallistuu Itäiseen talousfoorumiin, joka järjestetään Vladivostokissa.

Venäjä ja Kiina ovat lähentyneet viime vuosina vastapainoksi Yhdysvaltojen vaikutusvallalle maailmalla.

Länsimaiden ja Ukrainan harmiksi Kiina ei ole suostunut tuomitsemaan Venäjän hyökkäystä Ukrainaan eikä osallistu Ukraina-pakotteisiin.

--

Lähteenä myös AFP.