Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

AL: Yli satapäinen kissalauma vaelteli Tampereen kupeessa – "Ihanaa, että nämä pelastuivat ja saavat vielä mahdollisuuden"

Ylöjärven maaseudulta, Tampereen lähistöltä on löydetty yli sadan kissan lauma, kertoo Aamulehti.

Ulkopopulaation jäljille pääsi Kissankulma ry -niminen yhdistys, joka oli ottanut alueelta kissoja talteen ja alkoi selvittää, miksi alueella on niin paljon kissoja.

Kissankulma ry kertoo Facebookissa olevansa löytöeläintalo Hämeenkyrön ja Nokian kuntien karkulaisille sekä tilapäiskoti hädänalaisille, apua tarvitseville kissoille.

Yhdistyksen perustajajäsen Pia Viirola kertoo AL:lle, että yhden päivän aikana otettiin talteen peräsi 82 kissaa. Ne olivat puolittain kesyjä, joten ne tulivat helposti loukkuihin.

Nyt kissoja totutetaan sisätiloihin, ja edessä on muun muassa eläinlääkärin tarkastus, rokotukset ja sterilisaatio, ennen kuin eläimet pääsevät uusiin koteihin. Tällä hetkellä kissat ovat yhdistyksen sijaiskodeissa ja kolmen muun yhdistyksen tiloissa.

Kissankulma ry:n loukutusurakka kuitenkin jatkuu vielä. Viirolan mukaan alueelle jäi vielä ainakin 30 kissaa, todennäköisesti enemmänkin. Kaikkiaan hän arvioi, että alueella oli yli sadan kissan lauma.

Viirolan mukaan näin isot populaatiot ovat harvinaisia.

– Useamman kymmenen kissan populaatioita on kuitenkin siellä täällä.

Kissankulman Facebook-sivuilla loukutusuutinen on kerännyt runsaasti kiitoksia.

– Tykkäys loukutukselle ja mahtaville eläinsuojelua tekeville ihmisille, jotka pidätte parhaanne mukaan huolta niistä, joiden kortit ei ole olleet voittajien pakassa, kiittää yksi.

– Ihanaa, että nämä pelastuivat ja saavat vielä mahdollisuuden omiin ihmisiin, koteihin ja omannäköisiinsä elämiin, kommentoi toinen.