Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pride-tapahtuman lähistöllä Savonlinnassa räjäytettiin kotitekoinen pullopommi – poliisi epäilee teosta kahta alaikäista poikaa

Savonlinnassa räjäytettiin lauantaina omatekoinen, viemärinavausaineesta valmistettu pommi Pride-tapahtuman lähistöllä, kerrotaan Itä-Suomen poliisista.

Tapahtuma järjestettiin Joel Lehtosen puistossa, ja pommi räjäytettiin viereisen talon sisäpihalla. Tapahtuman ja räjähdyksen välissä oli talo, eikä tilanteesta aiheutunut poliisin mukaan vaaraa kenellekään.

Poliisi epäilee, että kaksi alaikäistä poikaa olisivat tietoisesti räjäyttäneet pommin Pride-tapahtuman lähettyvillä.

Poliisi tavoitti pojat pullopommin räjäytyksen jälkeen, ja heidät on luovutettu vanhemmilleen.

Asiaa tutkitaan räjähdesäännösten rikkomisena ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapitona.

Järjestäjien edustaja:"Surullista, että tämä tapahtui"

Tapahtumaa järjestämässä ollut Tilda Salo kertoo STT:lle, että pamaus kuului hieman ennen tapahtuman loppua, kun viimeistä musiikkikappaletta oltiin laittamassa soimaan.

Pride-kulkueessa oli hänen mukaansa lauantaina noin 300–400 ihmistä. Puistossa oli pamahduksen aikaan noin 200 ihmistä. Salo kertoo, että järjestyksenvalvojat huomioivat räjähdyksen ja poliisi hälytettiin paikalle heti.

– Surullista, että tämä tapahtui. Meidän nuoret kokevat muutenkin koko ajan turvattomuuden tilaa. Pyrimme jatkuvasti luomaan turvallista tilaa heille, Salo kertoo.

Salon mukaan Savonlinnan kaupungin asenteet vaikuttavat siihen, miten turvallisena kaupunki näyttäytyy.

– On surullista, että taiteesta ja kulttuurista tunnettu kaupunki ei liputa Priden kunniaksi, vaikka kuinka olemme tehneet töitä sen eteen. On todella typerää, että joutuu olettamaan, että kaupunki ei ole turvallinen, Salo sanoo.

Salo kertookin, että häirintään oli valmistauduttu, sillä liputuksen puolesta on tehty Savonlinnassa äänekkäästi töitä.

Salo nostaa esiin, että Pride-tapahtumissa on tänä vuonna koettu muuallakin häirintää. Muun muassa heinäkuun alussa poliisi poisti Helsinki Pride -tapahtumaan liittyneestä drag-satuhetkestä ulkopuolisia henkilöitä, jotka jakoivat sukupuolivähemmistöjen vastaisia lehtisiä.