Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Vanhan Porvoon ravintolapalon leviäminen pysäytetty – YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu tänään keskustelemaan Ukrainan ydinvoimalasta

Tshekin senaatti antoi hyväksyntänsä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydelle

Tshekin senaatti on hyväksynyt Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden, kertoo senaatin puhemies Milos Vystrcil Twitterissä. Vystricilin mukaan senaatti oli päätöksessään yksimielinen.

Seuraavaksi Tshekin parlamentin alahuoneen on vielä äänestettävä jäsenyyden ratifioinnista. Vystrcil kertoo, että äänestys tapahtuu elokuun lopulla ja hän uskoo alahuoneen ratifioivan Suomen ja Ruotsin jäsenhakemukset.

Tshekin ohella hakemusten ratifiointi on yhä tekemättä Naton jäsenmaista Slovakialla, Unkarilla, Espanjalla, Portugalilla, Kreikalla ja Turkilla.

Vanhan Porvoon ravintolapalon leviäminen pysäytetty, savuhaittaa Porvoon keskusta-alueella

Keskiviikkoiltana Vanhassa Porvoossa syttynyttä ravintolakiinteistön paloa sammutetaan yhä, kertoo Itä-Uudenmaan pelastuslaitos verkkosivuillaan. Pelastuslaitoksen mukaan palon leviäminen on onnistuttu pysäyttämään. Ullakolta alkanut palo ehti levitä rakennuksen välipohjaan.

Palosta leviää savua Porvoon keskusta-alueelle, ja pelastuslaitos kehottaa asukkaita sulkemaan ikkunat ja ovet sekä sammuttamaan ilmastoinnin.

Palosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja, mutta savu- ja vesivahingot ovat merkittävät palavassa rakennuksessa. Lisäksi palavan rakennuksen läheisestä hotellista on siirretty alle 10 ihmistä varamajoitukseen.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta keskiviikkona kello 22.15. Paloa on sammuttamassa parikymmentä yksikköä.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Kevyt moottoripyörä ja sähkömopo vakavassa liikenneonnettomuudessa Limingassa, yksi ihminen kuollut

Yksi ihminen on kuollut vakavassa liikenneonnettomuudessa Pohjois-Pohjanmaalla Limingassa, kertoo Oulun poliisilaitos tiedotteessa.

Poliisin mukaan Limingan Värminkoskentiellä tapahtui keskiviikkona kello 21:n jälkeen kevyt moottoripyörän ja sähkömopon välinen kolari, jossa kuoli toinen mopon kyydissä ollut ihminen. Moottoripyörän kuljettaja ja toinen mopon kyydissä ollut ihminen loukkaantuivat kolarissa.

Poliisi tutkii onnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Poliisi kertoo, ettei alkoholilla ollut osuutta tapahtumaan.

Sää lämpenee tänään Etelä- ja Keski-Suomessa

Sää lämpenee tänään Etelä- ja Keski-Suomessa. Näillä alueilla helleraja todennäköisesti ylittyy paikoin, kertoi Ilmatieteen laitos.

Maan etelä- ja keskiosissa mittarit voivat näyttää enimmillään 26:ta astetta. Lapissa lämpöä on noin 20 astetta.

Tämä päivä on melko tuulinen. Tuulenpuuskat voivat olla navakoita sekä Lapissa että etelärannikolla.

Lapissa saadaan päivällä sadetta, ja illemmalla kuuroja esiintyy Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa.

Huomenna sää lämpenee etelässä edelleen, enimmillään 28 asteeseen. Keskisessä Suomessa ja Lapissa kuitenkin viilenee. Keski-Suomen yli itään suuntaa huomenna kapea sadealue.

Taiwan jatkaa tänään sotaharjoituksiaan

Taiwan aikoo jatkaa tänään omia sotaharjoituksiaan, sen jälkeen kun Kiina oli järjestänyt päiviä kestäneet jättimäiset sotaharjoitukset Taiwanin ympärillä.

Taiwan on omissa harjoituksissaan käyttänyt muun muassa satoja sotilaita sekä noin 40:ää kenttätykkiä.

Kiina on varoittanut Taiwania, ettei se suvaitse "separatistista toimintaa" Taiwanissa ja käyttää voimakeinoja saadakseen Taiwanin hallintaansa, jos on pakko.

Kiinan kova kielenkäyttö liittyy Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin taannoiseen vierailuun Taiwanissa. Kiina ilmoitti pitävänsä vierailua "äärimmäisenä provokaationa". (Lähde: AFP)

Washington Post: Krimin lentokenttäiskun tekivät Ukrainan erikoisjoukot

Ukrainan erikoisjoukot olivat Krimin niemimaalla sijaitsevan Sakyn lentotukikohdan räjähdysten takana, ukrainalainen hallituslähde kertoi Washington Postille.

Sakyn lentokentällä tapahtui useita voimakkaita räjähdyksiä tiistaina. Venäjän sotilaskalustotappioita kuva- ja videolähteistä seuraavan Oryx-sotablogin mukaan Venäjä menetti räjähdyksessä ainakin 11 lentokonetta, neljä Su-30 ja seitsemän Su-24 -konetta.

Ukraina ei ole virallisesti myöntänyt olleensa iskun takana. Venäjä on väittänyt räjähdysten johtuneen onnettomuudesta varastoissa olleiden pommien kanssa.

Yhdysvaltain oikeusministeriö syyttää iranilaista sotilasta John Boltonin salamurhan suunnittelusta

Yhdysvallat syyttää Iranin vallankumouskaartin jäsentä entisen Valkoisen talon kansallisen turvallisuuden neuvonantajan John Boltonin salamurhan suunnittelusta.

Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan kaartin jäsen oli tarjoutunut maksamaan 300 000 dollarin summan toiselle henkilölle Boltonin surmaamisesta.

Yhdysvaltain mukaan kaartin jäsenen salatuissa viesteissä salamurhasta puhutaan kostona Yhdysvaltain vuonna 2020 salamurhaamaan vallankumouskaartin komentajan Qassem Suleimanin kuolemasta.

Oikeusjuttu osuu diplomaattisesti herkkään hetkeen maiden neuvotellessa Wienissä ydinsopimuksen jatkamisesta. (Lähde: AFP)

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu tänään keskustelemaan Ukrainan ydinvoimalasta

Yhdistyneiden kansakuntien (YK) turvallisuusneuvosto pitää tänään illalla hätäkokouksen, jossa käsitellään Ukrainan Zaporizhzhjan ydinvoimalan turvallisuutta, diplomaattilähde kertoo AFP:lle.

Toisen diplomaattilähteen mukaan neuvosto kokoontuu yhteen Venäjän pyynnöstä, joka on yksi neuvoston viidestä pysyvästä jäsenestä.

Zaporizhzhjassa Euroopan suurimman ydinvoimalan ympärillä on käyty taisteluja. Ukraina ja Venäjä ovat syyttäneet tulituksesta toisiaan.

G7-maat vaativat keskiviikkona Venäjää luovuttamaan ydinvoimalan hallinnan kokonaan Ukrainalle, uutisoi CNN. (Lähde: AFP)

Real Madrid juhli Supercupin voittoa Helsingin Olympiastadionilla

Espanjalainen suurseura Real Madrid juhli jalkapallon Supercupin voittoa Helsingin Olympiastadionilla. Real Madrid voitti keskiviikkoiltana pelatussa Supercupin finaaliottelussa saksalaisseura Eintracht Frankfurtin 2–0.

Real Madridin ensimmäisen maalin teki ottelun 37. minuutilla itävaltalaispuolustaja David Alaba. Alaba pääsi laukomaan kulmapotkun jälkeen pallon tyhjään maaliin. 2–0-maalin viimeisteli ranskalaishyökkääjä Karim Benzema tyylikkäällä laukauksella rangaistusalueen rajan tuntumasta.

Real Madrid pääsi finaaliin voitettuaan viime keväänä Mestarien liigan finaalin. Eintracht Frankfurt puolestaan oli voittanut Eurooppa-liigan.