Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomikin osallistuu ukrainalaisten sotilaskoulutukseen Britanniassa

Suomi lähettää noin 20 kouluttajaa Britanniaan kouluttamaan Ukrainan asevoimien sotilaita. Puolustusministeriön mukaan koulutusta johtava Britannia on pyytänyt kumppanimailta tukea koulutuksen toteuttamiseen.

Britannian mukaan tavoitteena on kouluttaa noin 10 000 ukrainalaiselle vapaaehtoiselle sotilaan perustaidot tämän vuoden aikana, puolustusministeriö tiedottaa.

Myös Ruotsi ilmoitti eilen osallistuvansa ukrainalaisten sotilaskoulutukseen Britanniassa.

Koulutus tapahtuu syksyn aikana

Puolustusministeriön yksikönjohtaja Juha Marteliuksen mukaan koulutus tapahtuu syksyn aikana.

– Koulutus tapahtuu kuluvan syksyn aikana. Lisäksi ainakin Ruotsi, Kanada ja Alankomaat ovat antamassa koulutustukea. Nämä maat ovat ilmoittaneet tästä julkisesti, Martelius sanoi STT:lle maanantaina.

– Britannia on pyytänyt useilta kumppanimailta apua kouluttamiseen. Suomessa on annettu varusmieskoulutusta koko itsenäisyyden ajan, joten Suomella on osaamista asiassa, Martelius sanoi.

Ei ole tiedossa, järjestetäänkö vastaavaa koulutusta myöhemmin uudelleen, mutta Britannia on toistaiseksi sopinut koulutusavusta kumppanimaidensa kanssa kertaluontoisesti.