Meksikossa loukussa olevien kaivosmiesten etsinnöissä ratkaisun hetket – "En tiedä, näenkö häntä enää koskaan"

Tulvivaan kaivoskuiluun loukkuun jääneiden kaivosmiesten pelastamisessa elettiin lauantaina ratkaisevia hetkiä Pohjois-Meksikossa. Presidentti Andres Manuel Lopez Obradorin mukaan päivän aikana oli määrä selvitä, voidaanko sukeltajat lähettää kaivoskuiluun.

Kymmenen kaivosmiestä jäi kaivokseen ja viisi onnistui pääsemään pois, kun kaivoskuilu sortui ja täyttyi vedellä Aguitassa Coahuilan osavaltiossa keskiviikkona.

Viranomaisten mukaan noin 60 metriä syvistä kuiluista oli saatu pumpattua pois vettä niin, että sitä oli jäljellä arviolta 30 metriä.

– Olen epätoivoinen. En tiedä, mitä tapahtuu ja näenkö häntä enää koskaan, sanoi silmänsä punaisiksi itkenyt Jesus Mireles Romo, jonka isä oli kadoksissa olevien joukossa.

Coahuilan kaivosten historia on synkkien onnettomuuksien mustaama. Viime vuonna seitsemän kaivosmiestä kuoli jäätyään loukkuun. Pahin onnettomuus sattui vuonna 2006, kun 65 ihmistä kuoli räjähdyksessä Pasta de Conchosin kaivoksessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut