Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oletko ostanut tätä jäätelöä? Saattaa sisältää vaaralliseksi luokiteltua ainetta

Elintarvikkeiden maahantuoja Haugen-Gruppen Finland Oy on ilmoittanut vetävänsä myynnistä Häagen-Dazs Vanilla-jäätelön. 460 millilitran paketissa myytävän jäätelön EAN-koodi on 3415581101928.

Takaisinvedon syynä on tuotteen valmistajan ilmoitus, jonka mukaan sille toimitettu vanilja-uute sisältää etyleenioksidia lainsäädännössä määriteltyä enimmäismäärää hivenen enemmän.

Etyleenioksidi on aine, joka luokitellaan syöpää aiheuttavaksi aineeksi eli karsinogeeniseksi, soluissa mutaatioita aiheuttavaksi eli mutageeniseksi ja lisääntymiselle vaaralliseksi aineeksi.

Aineelle ei ole pystytty asettamaan toksikologista raja-arvoa eikä turvallisen saannin rajaa. Tämän vuoksi ainetta ei saa päätyä elintarvikeketjuun lainkaan.

Etyleenioksidin ei tiedetä pieninä pitoisuuksina aiheuttavan välitöntä vakavaa terveyshaittaa, mutta tuotteita ei tulisi käyttää. Haitalliset vaikutukset syntyvät luultavasti vasta pitkäaikaisen jatkuvan käytön jälkeen.

Takaisinveto kohdistuu vain tuotteisiin, joissa on parasta ennen -päiväys 21.5.2023 tai aikaisempi.

Kuluttajat, jotka ovat ostaneet tätä kyseistä tuotetta, voivat palauttaa tuotteen tai kuitin ostopaikkaan täyden hyvityksen saamiseksi.