Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläispoliitikot juhlivat Boris Johnsonin eroa – "Kunniaton loppu typerälle pellelle"

Venäläiset poliitikot asettuivat juhlimaan kilpaa Iso-Britannian pääministeri Boris Johnsonin torstaisesta eroilmoituksesta, uutisoi Reuters.

Johnson ilmoitti eroavansa konservatiivipuolueen puheenjohtajuudesta ja Iso-Britannian pääministerin tehtävästä, kun useat hänen hallituksensa ministereistä ja lainsäätäjistä ilmoittivat eroavansa lukuisien skandaalien seurauksena.

Myös Kreml sanoo, ettei pidä Johnsonista. Kommenttien taustalla on mitä luultavimmin se, että Johnson on arvostellut Venäjää voimakkaasti jo ennen Ukrainan sodan täysimittaista puhkeamista, määrännyt pakotteita Venäjää kohtaan ja tukenut Ukrainaa vahvasti.

– Hän ei pidä meistä, emmekä me pidä hänestä, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi hiukan ennen, kun Johnson ilmoitti itse erostaan.

Venäläinen oligarkki Oleg Deripaska kuvailee Telegram-kanavallaan torstain tapahtumia "kunniattomaksi lopuksi typerälle pellelle, jonka omatuntoa vaivaa kymmenet tuhannet menetetyt ihmishenget Ukrainan järjettömässä konfliktissa".

Myös Venäjän duuman puhemies Vjatsheslav Volodin kutsui Johnsonia pelleksi.

– Pelle on lähtemässä. Hän on yksi Venäjän vastaisen sodan pääideologeista viimeiseen ukrainalaiseen asti. Euroopan johtajien tulisi miettiä, mihin tällainen politiikka johtaa, Volodin totesi.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi, että Johnsonin kaatuminen on oire "poliittisen, ideologisen ja taloudellisen kriisin repimän lännen taantumisesta".

– Tarinan moraali on: älä yritä tuhota Venäjää. Venäjää ei voi tuhota. Voit särkeä hampaasi (Venäjään) – ja sitten tukehtua niihin, Zaharova sanoi.