Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maukasta ja siinä se? "Venäjän McDonaldsin" asiakkaille tarjoiltiin homeisia hampurilaisia ja hyönteisten jalkoja

Venäjältä vetäytyneen pikaruokajätti McDonaldsin toiminnan jatkaja Vkusno i tochka, löyhästi suomentaen "Maukasta ja siinä se" -nimellä kulkeva pikaruokaketju, on tarjoillut asiakkailleen hiukan toisenlaisia kulinaristisia elämyksiä.

Ketjun ravintoloissa tarjottimelleen on saattanut nimittäin saada homehtuneita hampurilaisia tai irallisia hyönteisten jalkoja. Asiasta uutisoivat muun muassa Newsweek ja Daily Mail.

Venäläinen tähtijuontaja Ksenija Sobtšak kertoo asiasta Telegram-kanavallaan.

– Vkusno i Tochka myy homeisia hampurilaisia, Sobtšak kirjoittaa. Hän julkaisi myös kuvia ällöttävistä yllätyspurilaisista.

– Näyttää siltä, että he eivät täysin kunnioita McDonaldsin standardeja, ainakaan tuotteiden laadunvalvonnan suhteen.

Sobtšakin mukaan tiistaina havaittiin ainakin kolme tapausta, joissa asiakkaille myytiin homeisia sämpylöitä.

Yhteisöpalvelu Twitteriin julkaistiin maanantaina erilaisia ketjun asiakkaiden ottamia kuvia sekä video, jossa lintuparvi nokkii erään Vkusno i Tochka -ravintolan pihalla korissa odottavia sämpylöitä.

Newsweek kysyi ketjun tiedottajalta kommenttia sosiaalisessa mediassa leviäviin väitteisiin. Hänen mukaansa "tuotteiden laatu ja turvallisuus on ketjulle ensisijaista."

– Olemme jo ottaneet yhteyttä valmistajaan lisäselvitysten saamiseksi. Koko erä, josta riittämätöntä laatua ollut tuote löydettiin, on heitetty pois.

Ketjulla on tällä hetkellä noin 850 ravintolaa Venäjällä.